Στα τέλη Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για την αλλαγή των διαδικασιών πρόσληψης στο Δημόσιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα τέλη Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για την αλλαγή των διαδικασιών πρόσληψης στο Δημόσιο
Το νέο νομοσχέδιο εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Θέματα που αφορούν το σύστημα προσλήψεων και τη λειτουργία του δημόσιου τομέα συζητήθηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με τα προεδρεία του ΑΣΕΠ και της ΑΔΕΔΥ.

Με την ηγεσία του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, ο υπουργός Εσωτερικών συζήτησε για την προετοιμασία του νομοσχεδίου, που -σύμφωνα με το υπουργείο- αφορά την επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων στο Δημόσιο, ενώ εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τη λειτουργία του ΑΣΕΠ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη του μήνα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ θα γίνει με διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και με συναίνεση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, Ιωάννη Καραβοκύρη και τους αντιπροέδρους, Διονύσιο Λασκαράτο, Αθανάσιο Παπαϊωάννου και Ηλία Νικολόπουλο.

Οι επικείμενες αλλαγές στο ΑΣΕΠ, καθώς και ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, που θα λάβει μορφή νομοσχεδίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του κ. Θεοδωρικάκου με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Και για τα δύο θέματα ο υπουργός ζήτησε τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ.

Για το θέμα των προσλήψεων, από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε ότι παρότι οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται εκ του νόμου γιατί έχουν δικό τους σύστημα, εν τούτοις θα δώσουν στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τις προτάσεις για να τις αξιοποιήσουν σε πιθανή αλλαγή του συστήματος διορισμών και στην εκπαίδευση.

Κατά τη συνάντηση, η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έθεσε επίσης διάφορα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, με αιχμή τις προσλήψεις.

Σε ποιους τομείς θα γίνουν προσλήψεις

Αναφερόμενος στους μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο για το 2021, ο αρμόδιος υπουργός υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με την πρόσφατη έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, θα είναι 8.051 με βάση την αναλογία 1:1, εκ των οποίων οι 2.600 θα είναι στην υγεία (1.100 γιατροί).

Παράλληλα για το χώρο της Υγείας είναι σε εξέλιξη δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (η 2Κ και η 6Κ) που περιλαμβάνουν 1.166 και 1.209 προσλήψεις αντίστοιχα.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Πάιδας, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Μπράτης, καθώς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Στέφανος Σαββόπουλος, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης και Γιώργος Πετρόπουλος.

Και στις δύο συναντήσεις μετείχε η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider