Παρατείνεται έως τις 18 Σεπτεμβρίου η υποβολή ΑΠΔ Ιουνίου, Ιουλίου- Ποιους αφορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρατείνεται έως τις 18 Σεπτεμβρίου η υποβολή ΑΠΔ Ιουνίου, Ιουλίου- Ποιους αφορά
Η παράταση αφορά εργαζόμενους του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, του τριτογενή τομέα, των αερομεταφορών, καθώς και εποχικά εργαζόμενους.

Την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) έως τις 18 Σεπτεμβρίου για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, αποφάσισε το Διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, προβλέπει την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής των ΑΠΔ για τις κάτωθι κατηγορίες:

1) ηλεκτρονικής υποβολής Α.Π.Δ. Ιουνίου 2020 και Ιουλίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για τους:

  • εργαζόμενους, που έχουν ενταχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020 στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (άρθρο 31 του Ν. 4690/2020),
  • εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, για τους οποίους ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020 (άρθρο 32 του Ν. 4690/2020),
  • εποχικά εργαζόμενους - χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης - που επαναπροσλήφθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020 από εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου (άρθρο 33 τουΝ. 4690/2020).

2) ηλεκτρονικής υποβολής Α.Π.Δ. Ιουλίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους 2019 και στους κλάδους των αεροπορικών μεταφορών (άρθρο 123 παρ. 1 και 3 του Ν.4714/2020) μη ενταγμένων στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, χωρίς την επιβολή των προβλεπόμενων πρόσθετων επιβαρύνσεων, προσθέτων τελών και λοιπών προσαυξήσεων.

Επισημαίνεται ότι, η εν λόγω παράταση δεν αφορά εργαζόμενους λοιπών κατηγοριών (εκτός των προαναφερομένων περιπτώσεων), για τους οποίους οι επιχειρήσεις-εργοδότες, θα πρέπει να υποβάλλουν τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (Α.Π.Δ.), μισθολογικής περιόδου Ιουλίου 2020 και να καταβάλουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι και σήμερα 31 Αυγούστου.

Σε περιπτώσεις εργοδοτών, οι οποίοι, εκτός από ενταγμένους στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή εποχικούς με δικαίωμα ή μη επαναπρόσληψης, απασχολούν και εργαζόμενους λοιπών κατηγοριών, θα πρέπει για αυτούς να υποβάλουν Κανονική (01) ΑΠΔ και να καταβάλλουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 31/08/2020, ενώ για τους ενταγμένους στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή εποχικούς με δικαίωμα ή μη επαναπρόσληψης έχουν δυνατότητα να υποβάλουν Συμπληρωματική (04) ΑΠΔ και να καταβάλουν τις αντίστοιχες απαιτητές ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 18 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider