Πάνω από 1.000 έκτακτες προσλήψεις σε δήμους λόγω κορονοϊού - Δείτε τις προκηρύξεις

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 1.000 έκτακτες προσλήψεις σε δήμους λόγω κορονοϊού - Δείτε τις προκηρύξεις
Τα αιτήματα αφορούν κυρίως σε θέσεις νοσηλευτών, κοινωνικών  λειτουργών, οικογενειακών βοηθών, οδηγών, υδρονομέων και προσωπικού καθαριότητας.

Σε έκτακτες προσλήψεις άνω των 1.000 συμβασιούχων προχωρούν οι δήμοι σε όλη τη χώρα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήδη μέσω του ΑΣΕΠ προκηρύχθηκαν χθες 196 θέσεις για τετράμηνες συμβάσεις σε δήμους της χώρας, ενώ τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο αριθμός των θέσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.000, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι κινούν διαδικασίες προσλήψεων.

Τα αιτήματα αφορούν στη συντριπτική τους πλειονότητα σε θέσεις νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, οικογενειακών βοηθών, οδηγών, υδρονομέων και προσωπικού καθαριότητας, ενώ θέσεις έχουν προκηρυχθεί στη ΔΕΥΑ στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων καθώς και στον ΕΔΣΝΑ.

4μηνες συμβάσεις

Την πρόσληψη 40 νέων υπαλλήλων στο ΚΥΑΔΑ ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Το νέο προσωπικό θα καλύψει έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Η προκήρυξη αφορά προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) στις ειδικότητες ιατρών, Ψυχολόγων, Κοινωνικών λειτουργών, Νοσηλευτών, Διοικητικών, Καθαριστών και Φυλάκων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την υποβάλουν μαζί με αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο e-mail [email protected] έως και τις 7 Απριλίου.

Την πρόσληψη επτά υπαλλήλων στην ειδικότητα ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας προωθεί ο Δήμος Λέσβου. Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 8 Απριλίου. Πληροφορίες στο τηλ. 2253350246

Τέσσερα άτομα στην υπηρεσία καθαριότητα θα προσλάβει ο Δήμος Βοΐου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, μέχρι τις 10 Απριλίου, στην Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας (Δ/νση : Πλ. Τσιστοπούλου 5 , Τ.Κ. 50 300- Σιάτιστα Κοζάνης , τηλ : 2465350114)

Την πρόσληψη 4 υπαλλήλων της ειδικότητα ΥΕ Εργατών καθαριότητας προωθεί ο Δήμος Ναυπλιέων λόγω της διασποράς του κορωνοϊού. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει 4μηνη σύμβαση εργασίας.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως σήμερα στην διεύθυνση: Βασ. Κωνσταντίνου 34, Ναύπλιο (τηλ. 2752360926 και 2752360927).

Έναν ΔΕ Οδηγό και 2 ΥΕ Εργάτες καθαριότητας θα προσλάβει ο Δήμος Σπετσών, για χρονικό διάστημα 4 μηνών. Αιτήσεις υποβάλλονται έως και την Δευτέρα 6 Απριλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του ζητεί να διατηρείται ενήμερο για τον αριθμό των προσλήψεων οι οποίες όπως τονίζεται, θα πρέπει να καταγράφονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου.

Στη σχετική εγκύκλιό του το ΥΠΕΣ επισημαίνει ότι οι συμβάσεις που συνάπτονται θα πρέπει να έχουν διάρκεια μέχρι τέσσερις μήνες, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ενήμερο αναφορικά με τον αριθμό των προσληφθέντων.

Εν τω μεταξύ παρατείνονται και το Πάσχα οι άδειες ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών σύμφωνα με τα όσα είπε χθες σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.