Αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις- εξπρές στο Πυροσβεστικό Σώμα

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις- εξπρές στο Πυροσβεστικό Σώμα
Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση διάρκειας έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, με δυνατότητα επαναπρόσληψης.

Διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.300 ιδιωτών ως Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκήρυξε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Το νέο προσωπικό θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών σε προσωπικό και θα υπογράψει σύμβαση διάρκειας έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, με δυνατότητα επαναπρόσληψης έως πέντε συνεχείς αντιπυρικές περιόδους.

Όσοι προσληφθούν θα καλύψουν ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, τις εξής κατηγορίες:

Α. Ειδικότητα εργάτη πυρόσβεσης – διάσωσης: Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των πυροσβεστικών υπαλλήλων και ιδίως στην πρόληψη-καταστολή δασικών πυρκαγιών, στις διασώσεις, στην επάνδρωση Πεζοπόρων και Αερομεταφερόμενων Τμημάτων και στη στελέχωση πυροφυλακίων.

Β. Ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων: Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων και όταν απαιτείται, ασκούν και τα λοιπά πυροσβεστικά καθήκοντα της κατηγορίας Α. Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικού οχήματος, ασκούν τα καθήκοντα τους, μόνο, εφόσον κατέχουν υπηρεσιακή άδεια ικανότητας οδηγού πυροσβεστικού οχήματος.

Υποβολή αιτήσεων

Όσοι έχουν τα προσόντα, που προβλέπονται στην ανωτέρω απόφαση και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, να υποβάλουν αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορών (courier) κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου έως την Παρασκευή 10 Απριλίου, στις ταχυδρομικές διευθύνσεις των ΔΙ.Π.Υ.Ν. ή ΔΙ.Π.Υ. του Παραρτήματος Β΄ της προκήρυξης, με την ένδειξη «ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ».

Πληροφορίες δίνονται καθημερινά, από όλες τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, όπου κοινοποιείται η ανωτέρω Προκήρυξη, από την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (http://www.fireservice.gr) καθώς και από τη Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων/ Τμ. Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης & Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στο τηλ. 213215 7695.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.