Ποιοι κλάδοι πρωταγωνιστούν στα σχέδια προσλήψεων για το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι κλάδοι πρωταγωνιστούν στα σχέδια προσλήψεων για το 2020
Οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν ισχυρά σχέδια προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο, με το 25% αυτών να προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων.

Οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν ισχυρά σχέδια προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο, με το 25% αυτών να προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 6% να προβλέπει μείωση και το 67% να μην αναμένει κάποια αλλαγή.

Μετά την εποχική αναπροσαρμογή των δεδομένων, οι Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +25%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από την έναρξη της έρευνας, 12 χρόνια πριν.

Οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση τόσο με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Οι πιο ισχυρές προθέσεις προσλήψεων αναμένεται να παρατηρηθούν στον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και στον τομέα του Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου, με αισιόδοξες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +37% και +33% αντίστοιχα.

Επίσης, οι εργοδότες στον τομέα Κατασκευών αναμένουν σημαντική αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, με Προοπτικές της τάξης του +30%.

Οι πιο αδύναμες προθέσεις προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα της Γεωργίας, όπου οι Προοπτικές ανέρχονται σε +12%.

Ισχυρή πρόθεση προσλήψεων στην Περιφέρεια Αττικής

Οι εργοδότες στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής αναμένουν τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων από την έναρξη της έρευνας το 2008, ενώ για την Βόρεια Ελλάδα αναμένουν σταθερά αυξημένες προθέσεις προσλήψεων.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας μας δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε μια φάση ανάκαμψης, με τις πιο ελπιδοφόρες προοπτικές να καταγράφονται στον κλάδο της Ενέργειας, του Εμπορίου αλλά και των Κατασκευών», δηλώνει ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδος.

«Είναι γνωστό ότι ο τομέας της Ενέργειας έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές με την δραστηριοποίηση νέων εταιρειών και νέων θέσεων εργασίας αντίστοιχα. Οι ισχυρές τουριστικές ροές έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των επενδύσεων σε συνοικιακά, εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια, αυξάνοντας τον αριθμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αναπτύσσοντας κατ’ επέκταση τον τομέα των Κατασκευών. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι στην περιφέρεια της Αττικής οι εργοδότες αναμένουν τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων των τελευταίων 12 ετών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider