Εάν εργάζεστε καθιστοί, σηκωθείτε αμέσως!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εάν εργάζεστε καθιστοί, σηκωθείτε αμέσως!

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο την ώρα που εργάζεστε καθιστοί στο γραφείο σας, τότε ήρθε η ώρα να σηκωθείτε αμέσως! Αυτός είναι, σύμφωνα με το πρακτορείο CNBC, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την υγεία σας!

Εάν πάλι δεν έχετε την ευχέρεια να εργαστείτε όρθιοι, τότε αποφασίστε να κάνετε κάτι ενεργητικό την ώρα που κάθεστε. Εκατομμύρια εργαζομένων σε ολόκληρο τον πλανήτη επιλέγουν να τα κάνουν ταυτόχρονα, χάριν των καινοτόμων προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά και τα οποία δύνανται να μας κρατήσουν… σε φόρμα ακόμη κι όταν εργαζόμαστε στο γραφείο μας!

Πρόκειται για τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό που μπορεί να μας… γυμνάσει την ώρα που εργαζόμαστε!

«Δεν μιλάμε απλά για ένα προϊόν, αλλά για μια ολόκληρη κατηγορία ειδικού εξοπλισμού, απολύτως κατάλληλου για το γραφείο», σχολιάζει η Kathryn Thompson, αναλύτρια της Thompson Research Group. «Ο εξοπλισμός γραφείου που σε κρατάει σε φόρμα είναι πλέον απαραίτητος για κάθε επαγγελματικό χώρο, τώρα, αλλά πολύ περισσότερο στο μέλλον», εξηγεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ο «εξοπλισμός υγείας για το γραφείο» είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος της διεθνούς βιομηχανίας επίπλων, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια. «Υπάλληλοι και εργαζόμενοι κάθε εταιρείας πλέον τον αναζητούν. Η καλή υγεία ωθεί ανοδικά και την οικονομία», σχολιάζει η ίδια.

Πρόκειται για έναν κλάδο που άρχισε να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, μετά την πληθώρα ερευνών που προειδοποιούσε για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό η καθιστική ζωή, λόγω επαγγέλματος.

«Η καθιστική ζωή είναι το νέο… κάπνισμα», εκτιμά μια σημαντική μερίδα γιατρών, με πρωτοστάτη τον Dr. James Levine. «Η παρατεταμένη καθιστική ζωή, σε ένα γραφείο, πίσω από έναν υπολογιστή, είναι ιδιαίτερα επιβλαβής», δηλώνει ο ίδιος. «Όσες ώρες κι αν ξοδέψει κάποιος την εβδομάδα στο γυμναστήριο, δεν μπορεί εύκολα να αντισταθμίσει τις καταστροφικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής», προειδοποιεί ακόμη.

Οι εργαζόμενοι σήμερα εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες και για πολύ περισσότερα χρόνια. Οι νέοι εργαζόμενοι είναι πιο ενεργητικοί από κάθε άλλη γενιά. Τα παραδοσιακά γραφεία δεν τους ταιριάζουν σε καμία περίπτωση. Αυτός είναι ο λόγος που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά γραφεία – διάδρομοι, φουσκωτές μπάλες για καρέκλες, ελλειπτικά γραφεία, εργονομικά γραφεία.

Οι επιλογές είναι τόσες, όση ακριβώς και η δύναμη της φαντασίας…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider