Επιδότηση 650 ευρώ το μήνα για τις νέες προσλήψεις στο λιανεμπόριο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιδότηση 650 ευρώ το μήνα για τις νέες προσλήψεις στο λιανεμπόριο
Ξεκινά σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα στήριξης του λιανεμπορίου, μέσω της επιδότησης νέων προσλήψεων προσωπικού «Αttica Retail».

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα στήριξης του λιανεμπορίου, μέσω της επιδότησης νέων προσλήψεων προσωπικού «Αttica Retail».

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, πρώην εργαζόμενοι επιχειρήσεων του κλάδου Λιανικού εμπορίου στην Περιφέρεια Αττικής και σε άλλες δέκα Περιφέρειες της χώρας, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από δράσεις Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης και θα υποδειχθούν με συστατικό σημείωμα από τους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να διαθέτουν:

α. δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξη και πρόσληψή τους από τη δικαιούχο
επιχείρηση
β. συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το Εξατομικευμένο Αναλυτικό Σχέδιο Δράσης
γ. επικαιροποιημένο ατομικό σχέδιο δράσης μέσω της διαδικασίας profiling

Ποσό επιχορήγησης

Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους έξι μήνες, μετά τη λήξη των οποίων η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει την θέση εργασίας για επιπλέον έξι μήνες, χωρίς επιχορήγηση.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 26 ευρώ και δεν υπερβαίνει τις 25 ημέρες το μήνα, δηλαδή συνολικά 650 ευρώ μηνιαίως.

Όρος ένταξης μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Η αίτηση

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι πιστοποιημένος χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (εφόσον έχει παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ της περιοχής της) και να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Η αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να απασχολήσει επιχορηγούμενο προσωπικό σε υποκατάστημά της θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στο ΚΠΑ αρμοδιότητας του υποκαταστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider