Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε γυναίκες δίνει η ΕΚΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε γυναίκες δίνει η ΕΚΤ
Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ προβλέπει υποτροφία ύψους 10.000 ευρώ ετησίως για τα δίδακτρα και άλλα συναφή έξοδα των φοιτητριών.

Υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά δίνει σε πέντε φοιτήτριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ προβλέπει υποτροφία ύψους 10.000 ευρώ ετησίως για τα δίδακτρα και άλλα συναφή έξοδα των φοιτητριών. Στόχος είναι η προαγωγή της διαφορετικότητας και της εξισορρόπησης των φύλων στις κεντρικές τράπεζες.

Η υποτροφία των 10.000 ευρώ ετησίως θα καλύπτει τα δίδακτρα και όλα τα σχετικά έξοδα και θα χορηγηθεί σε πέντε φοιτήτριες από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Το πρόγραμμα προβλέπει, επίσης, την επίσκεψη των φοιτητριών στην ΕΚΤ και την καθοδήγησή τους από έναν οικονομολόγο της κεντρικής τράπεζας. Αφού ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους, η ΕΚΤ ενθαρρύνει τους υποτρόφους να υποβάλλουν αίτηση για πρακτική άσκηση στο Πρόγραμμα Αποφοίτων της ΕΚΤ. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν πετύχει υψηλούς βαθμούς στις προηγούμενες σπουδές τους.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις υποτροφίες είναι στις 19 Ιουνίου 2019.

«Θέλουμε να είμαστε ένας οργανισμός όπου η διαφορετικότητα είναι καλοδεχούμενη και εκτιμάται για τον πλούτο που προσφέρει. Η προώθηση της διαφορετικότητας είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τους εργαζομένους μας και στην Ευρώπη», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Η ΕΚΤ έχει δρομολογήσει μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση της χαμηλής εκπροσώπησης των γυναικών στον οικονομικό κλάδο και, ειδικότερα, να ενθαρρύνει την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών στην ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα στοχεύει σε αύξηση του ποσοστού των γυναικών στη διοίκηση και τις ανώτατες διοικητικές θέσεις στο 35%, από 28% που είναι σήμερα, έως το τέλος του 2019. Αυτή τη στιγμή στη Φρανκφούρτη, το 29,7% των διευθυντικών θέσεων καταλαμβάνονται από γυναίκες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις ανώτατες διευθυντικές θέσεις είναι 26,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider