Έρχεται β' κύκλος κοινωφελούς εργασίας σε 276 δήμους της χώρας

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται β' κύκλος κοινωφελούς εργασίας σε 276 δήμους της χώρας
Ένα βήμα πριν την υλοποίηση ενός β’ κύκλου οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας στους δήμους, που θα έρθει ως συνέχεια του μεγάλου προγράμματος των 30.333 θέσεων, βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας.

Ένα βήμα πριν την υλοποίηση ενός β’ κύκλου οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας στους δήμους που θα έρθει ως συνέχεια του μεγάλου προγράμματος των 30.333 θέσεων (το οποίο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του), βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας.

Μετά από επικοινωνία μεταξύ του υπουργείου, του ΟΑΕΔ και των 276 ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, έχουν καταγραφεί οι ανάγκες τους σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, προκειμένου να παραταθούν αυτόματα και χωρίς χρονικά κενά οι συμβάσεις όσων κριθούν απαραίτητοι από τους φορείς στους οποίους εργάζονται.

Στόχος είναι να μην υπάρξει αισθητό χρονικό κενό μετά τη λήξη του οκταμήνου που άρχισε το 2018 και από τον Ιούνιο σταδιακά θα βαίνει προς το τέλος του.

Πιο συγκεκριμένα οι Δήμαρχοι κατέγραψαν αρχικά τις ανάγκες της περιοχής τους και ανέφεραν τους σχεδιασμούς των έργων που προγραμματίζουν στην ειδική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος.

Παράλληλα δηλώθηκαν και οι απαιτούμενες ειδικότητες που αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων, ώστε ο ΟΑΕΔ να εντάξει στον β΄κύκλο του προγράμματος μόνο εκείνους που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Αυτό σημαίνει πως η νέα προκήρυξη θα πρέπει να αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ώστε οι προσλήψεις του νέου κύκλου να γίνουν προς το καλοκαίρι.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, ο β’ κύκλος της κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά µε τον α’ κύκλο, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το καθεστώς μοριοδότησης των ήδη υπηρετούντων στο μεγάλο πρόγραμμα των 30.333 θέσεων.

Όπως είχε ανακοινώσει στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, από τις 30.333 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο πλαίσιο του α’ κύκλου έχουν καλυφθεί οι 25.184, ενώ από τα 219,27 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί δαπανήθηκαν τα 182 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider