Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης 30.333 συμβάσεων σε δήμους και περιφέρειες

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης 30.333 συμβάσεων σε δήμους και περιφέρειες
Το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα για 30.333 εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα για 30.333 εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, σχεδιάζοντας τον β΄κύκλο της δράσης που ενίσχυσε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας με νέο προσωπικό.

Ήδη το υπουργείο και ο ΟΑΕΔ βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ανάγκες αυτών, ώστε να παρατείνουν αυτόματα και χωρίς χρονικά κενά τις συμβάσεις όσων κριθούν απαραίτητοι από τους φορείς στους οποίους εργάζονται.

Στο παρελθόν έχουν παραταθεί οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε δύο προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα και συγκεκριμένα στις προσφυγικές δομές και στην αντιπυρική προστασία και αναζητείται η φόρμουλα που θα επιτρέψει να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στο μεγάλο πρόγραμμα των 30.333 θέσεων στην Αυτοδιοίκηση.

Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 8 προγράμματα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα, μέσω των οποίων έχουν ωφεληθεί 67.275 άνεργοι.

Αυτή την περίοδο «τρέχουν» 4 τέτοια προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 331.486.404 ευρώ, τα οποία απευθύνονται σε 46.414 ωφελούμενους.

Σημειώνεται πως η κάλυψη θέσεων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έφτασε στο 83%, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ από τις 30.333 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί, έχουν καλυφθεί οι 25.184, ενώ από τα 21.9276.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί θα δαπανηθούν τελικά τα 182.054.128.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider