ΑΣΕΠ: Έρχονται προσλήψεις 639 μονίμων υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΣΕΠ: Έρχονται προσλήψεις 639 μονίμων υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Την έναρξη της διαδικασίας 639 προσλήψεων μόνιμων υπαλλήλων, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων στις φυλακές της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης 639 μόνιμων υπαλλήλων, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, στις φυλακές όλης της χώρας, μέσω προκήρυξης που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης (31.1.2019) για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 258 υπαλλήλων, στο νέο κατάστημα κράτησης Δράμας και 381 στις λοιπές φυλακές της χώρας.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται συνολικά οι ακόλουθες θέσεις: 234 φύλακες, 204 εξωτερικοί φρουροί, 28 ιατροί, 51 νοσηλευτές, 25 κοινωνικοί λειτουργοί, 5 ψυχολόγοι, 5 κοινωνιολόγοι, 7 εγκληματολόγοι, 7 μηχανικοί, 11 ληροφορικοί, 53 διοικητικοί και 9 λοιπών ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με plhrofor;iew, η προπαρασκευή έχει ήδη αρχίσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ η προκήρυξη αλλά και όλη η διαδικασία επιλογής θα γίνει από το ΑΣΕΠ.

Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, με «την πλήρη στελέχωση των καταστημάτων κράτησης προσδοκάται η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της σωφρονιστικής πολιτικής τόσο για την ασφάλεια όσο όμως και για την ανθρωπιστική μεταχείριση των κρατουμένων, με σκοπό την κοινωνική επανένταξη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider