Πόσα θα βγάζατε αν είχατε επενδύσει στην Amazon πριν 10 χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσα θα βγάζατε αν είχατε επενδύσει στην Amazon πριν 10 χρόνια

Για πολλούς ειδικούς η επένδυση στο Χρηματιστήριο είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος για να μετατρέψει κάποιος τα χρήματα που έχει σε περισσότερα χρήματα και η αλήθεια είναι πως οι ιστορίες επιτυχίας είναι πολλές.

Η ιστοσελίδα How Much υπολόγισε πόσο αξίζει σήμερα μια επένδυση 1.000 δολαρίων στις πιο δημοφιλείς αμερικανικές μετοχές το 2007 και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά:

Μια επένδυση 1.000 δολαρίων στην υπηρεσία προβολής βίντεο online Netflix το 2007 σήμερα θα άξιζε 51.966 δολάρια. Στην Amazon θα άξιζε 12.398 δολάρια στην Apple 6.228 δολάρια.

Βέβαια δεν είναι μόνο οι τεχνολογικές μετοχές που αξίζουν. Μια επένδυση 1.000 δολαρίων στα Starbucks πριν από 10 θα άξιζε 4.687 δολάρια και στην Nike 3.319 δολάρια.

Τo How Much έφτιαξε και ένα γράφημα στο οποίο οι μπλε κουκίδες αντικατοπτρίζουν την αρχική επένδυση των 1.000 δολαρίων και οι ροζ κύκλοι την σημερινή αξία της επένδυσης. Οπότε όσο μεγαλύτερος ο ροζ κύκλος τόσο μεγαλύτερη και η απόδοση της επένδυσης.

Βέβαια από το γράφημα δεν λείπουν και οι ιστορίες… αποτυχίας. Αν ο ροζ κύκλος είναι μέσα στην μπλε κουκίδα αυτό σημαίνει πως ο επενδυτής έχασε χρήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider