Θεσσαλονίκη: Με sms ή βεβαίωση εργοδότη από σήμερα οι μετακινήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Με sms ή βεβαίωση εργοδότη από σήμερα οι μετακινήσεις
Από σήμερα και για 14 ημέρες, οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με την αποστολή sms ή με βεβαίωση εργοδότη.

Ο αριθμός «13033» και η αποστολή sms επέστρεψαν από τα ξημερώματα στην καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του και την επιβολή lockdown σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Από σήμερα και για 14 ημέρες, οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με την αποστολή sms ή με βεβαίωση εργοδότη, ενώ απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού. Ανοιχτά παραμένουν τα ξενοδοχεία, η βιομηχανία καθώς και οι σχολικές μονάδες, εκτός των λυκείων, όπου είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση.

Προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η Δημοτική Αστυνομία θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους, σε 24ωρη βάση, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 150 ευρώ. Τα πρόστιμα θα αφορούν είτε τις άσκοπες μετακινήσεις, είτε τη μη χρήση μάσκας ή γενικότερα με τη μη συμμόρφωση με τα νέα μέτρα.

«Πριν από 9 μήνες που επιβλήθηκαν τα πρώτα μέτρα, ο κόσμος πειθάρχησε αντιμετωπίζοντας το άγνωστο, χωρίς καμία ενημέρωση και πετύχαμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας και να περιορίσουμε τον κορονοϊό. Εννέα μήνες αργότερα κι ενώ υπάρχει μεγάλη πληροφόρηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δυστυχώς, η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξαναμπεί σε lockdown, έστω και με αυτή τη μορφή. Κάτι τέτοιο έπρεπε να αποφευχθεί, δυστυχώς όμως μια ισχνή μειοψηφία μας οδήγησε εδώ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Η Δημοτική Αστυνομία, πέρα από τη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., διενεργεί ελέγχους στην πόλη και με κλιμάκια της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση του lockdown.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider