Με 30ψήφιο κωδικό από σήμερα οι τρέχουσες εισφορές προς το ΙΚΑ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 30ψήφιο κωδικό από σήμερα οι τρέχουσες εισφορές προς το ΙΚΑ

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η διεκπεραίωση των ταμειακών συναλλαγών των εργοδοτών με το ΙΚΑ, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, με τη χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού, της Ταυτότητας Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ).

Ο κωδικός ΤΠΤΕ αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ) ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (ΑΜΟΕ), αποδίδεται άπαξ και δεν θα μεταβάλλεται. Όλοι οι εργοδότες κοινών επιχειρήσεων, οικοδομοτεχνικών έργων και δημοσίου, θα καταβάλουν στο εξής τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στα πιστωτικά ιδρύματα, με την χρήση της ΤΠΤΕ.

Οι απογεγραμμένοι εργοδότες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να ενημερωθούν για την Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ), που τους αποδόθηκε, μέσω του λογαριασμού χρήστη που διατηρούν στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Επίσης, οι εργοδότες κατά την υποβολή της ΑΠΔ και, μετά την ολοκλήρωσή της, με το αποδεικτικό παραλαβής, θα ενημερώνονται για τον κωδικό (ΤΠΤΕ), ο οποίος τους έχει αποδοθεί και με τον οποίο πρέπει να καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές, μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Εργοδότες που θα απογραφούν

Για τους εργοδότες που θα απογραφούν (κοινές επιχ/σεις και οικοδομοτεχνικά έργα), από σήμερα και έπειτα, η ΤΠΤΕ θα αποδίδεται και θα γνωστοποιείται στον εργοδότη με το έντυπο απόδοσης του ΑΜΕ ή ΑΜΟΕ.

Η ΤΠΤΕ θα απεικονίζεται στα στοιχεία μητρώου εργοδοτών σε ειδικό πεδίο. Τα πιστωτικά ιδρύματα, από σήμερα, θα δέχονται ταμειακές συναλλαγές για καταβολή τρεχουσών εισφορών κοινών επιχειρήσεων ή οικοδομοτεχνικών έργων μόνο, μέσω του εν λόγω 30ψήφιου κωδικού (ΤΠΤΕ), ανεξαρτήτως μισθολογικής περιόδου εισφορών.

Το ΙΚΑ εφιστά την προσοχή στους εργοδότες και στους εκπροσώπους τους (λογιστές) στην ορθή χρήση της αντίστοιχης ταυτότητας:

- Τρέχουσες εισφορές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (30ψηφίο).

- ΤΠΤΕ Βεβαιωμένες οφειλές ΚΕΑΟ (20ψηφίο).

- Ταυτότητα οφειλέτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider