Ασφαλιστικές εισφορές: Για ποιους παρατείνεται η κάλυψή τους από το κράτος - Τι ισχύει για το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασφαλιστικές εισφορές: Για ποιους παρατείνεται η κάλυψή τους από το κράτος - Τι ισχύει για το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Την παράταση του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ καθώς και των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού που εργάζεται στους προνοιακούς φορείς (με σύμβαση ορισμένου χρόνου) προβλέπουν διατάξεις του νομοσχεδίου "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα".

Πιο συγκεκριμένα:

1. Παρατείνεται εκ νέου, κατά τρεις μήνες, έως και τις 30-6-2021 (αντί έως τις 31-3-2021, που ισχύει), το χρονικό διάστημα εφαρμογής του μηχανισμού ενίσχυσης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του άρθρου 31 του ν.4690/2020, καθώς και η καταβολή σε ποσοστό 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στον εν λόγω μηχανισμό, δεν απασχολούνται.Με ΚΥΑ δύναται να παρατείνεται περαιτέρω το χρονικό διάστημα της επιδότησης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των προαναφερόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

2. Παρατείνεται κατά τρεις μήνες, έως και τις 30-6-2021 (αντί έως τις 31-3-2021, που ισχύει) η διάρκεια κάλυψης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, που δραστηριοποιούνται:

  • στον τριτογενή τομέα,
  • στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών,
  • στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Επιπλέον παρέχεται εξουσιοδότηση για περαιτέρω χρονική επέκταση, με ΚΥΑ, της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών των ανωτέρω εργοδοτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

3. Παρατείνεται η διάρκεια ισχύος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου απασχολουμένων στους φορείς κοινωνικής πρόνοιας του άρθρου 34 του ν.4578/2018, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 7Κ/2020 του Α.Σ.Ε.Π.

4. Παρατείνεται εκ νέου, κατά τρεις μήνες, έως και τις 30-6-2021 (αντί έως τις 31-3-2021, που ισχύει) η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ι.δ.ο.χ. του προσωπικού (επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό βοηθητικό και πόσης φύσεως προσωπικό), που έχει προσληφθεί σε προνοιακούς φορείς, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διασπορά του κορονοϊού.

Συμβάσεις εργασίας ι.δ.ο.χ. που συνάπτονται μετά την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, δεν δύναται να έχουν ημερομηνία λήξης μετά την 30η-6-2021.

Οι αμοιβές και οι ασφαλιστικές εισφορές των ανωτέρω συμβάσεων καλύπτονται από εθνικούς ή ενωσιακούς πόρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider