Πως καταβάλλεται η επιδότηση άδειας εργαζομένων σε ξενοδοχεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πως καταβάλλεται η επιδότηση άδειας εργαζομένων σε ξενοδοχεία

Την διαδικασία επιδότησης της αποζημίωσης αποδοχών αδείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις- εργοδότες που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο δωδεκάμηνης λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων αυτών είχαν τεθεί σε αναστολή κατά το έτος 2020, καθορίζει σχετική ΚΥΑ.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο δωδεκάμηνης λειτουργίας και απασχολούν εργαζόμενους με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας οι οποίες είχαν τεθεί σε αναστολή εντός του έτους 2020, καταβάλλουν στους εργαζόμενους αυτούς τις αποδοχές αδείας και το επίδομα αδείας, επί του ονομαστικού τους μισθού, για το έτος 2020, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, κατά τρόπο ώστε, να έχουν
καταβληθεί:

  • για όσους απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, το αργότερο έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, και
  • για όσους απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, το αργότερο έως τη λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Για τον υπολογισμό των αποδοχών αδείας και του επιδόματος αδείας λαμβάνεται υπόψη:

  • για τους εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συμβάσεις εργασίας αυτές είχαν τεθεί σε αναστολή.
  • για τους εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου το χρονικό διάστημα για το οποίο είχε συμφωνηθεί εξ αρχής η παροχή εργασίας.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες της παραγράφου 1 έχουν, σε κάθε περίπτωση, την υποχρέωση συμπλήρωσης και τήρησης του Βιβλίου αδειών καθώς και της συμπλήρωσης και καταχώρισης στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Εντύπου Ε11.

Για την λήψη της επιδότηση οι επιχειρήσεις πρέπει να καταχωρίσουν τα εξής στοιχεία:
- τα στοιχεία της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων το ΑΦΜ, καθώς και τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN)

- ότι κατέβαλλαν στους εργαζόμενους τις αποδοχές αδείας και το επίδομα αδείας επί του ονομαστικού μισθού για το έτος 2020

- ότι δεν θα κάνουν χρήση της δυνατότητας που παρέχεται από το άρθρο 69 του Ν.4756/2020 (Α ́ 235) περί μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας έτους 2020 εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας που τελούν σε αναστολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider