Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνεται αύριο σε 6.555 δικαιούχους - Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνεται αύριο σε 6.555 δικαιούχους - Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι εργοδότες για να υποβάλουν τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Πιστώνεται αύριο 23 Οκτωβρίου στους λογαριασμούς 6.555 εργαζόμενων που υπέβαλαν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 3.172.824 € που αφορούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου για την πληρωμή της αποζημίωσης.

Οι μονομερεις υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων που δεν επαναλειτούργησαν.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 24 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι εργοδότες για να υποβάλουν τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις δικές τους αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ώστε να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Το συγκεκριμένο μέτρο για την υποβολή αναστολών συμβάσεων εργασίας και την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αφορά επιχειρήσεις και εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και ανήκουν στους εξής κλάδους: επισιτισμός, τουρισμός, μεταφορές, πολιτισμός, αθλητισμός, ξενοδοχειακα καταλύματα, τουριστικά λεωφορεία.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider