Καταβάλλεται αύριο το επίδομα των 534 ευρώ - Νέα παράταση στις ΑΠΔ Ιουνίου και Ιουλίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταβάλλεται αύριο το επίδομα των 534 ευρώ - Νέα παράταση στις ΑΠΔ Ιουνίου και Ιουλίου
Η πληρωμή αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Νέα παράταση έως τις 28 Σεπτεμβρίου στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) για εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης ή ενταγμένους στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αποφάσισε το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ.

Η παράταση αφορά τις εξής κατηγορίες:

1. Ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. Ιουνίου 2020 και Ιουλίου 2020 και καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για τους:

  • εργαζόμενους, που έχουν ενταχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020 στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (άρθρο 31 του Ν. 4690/2020),
  • εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, για τους οποίους ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020 (άρθρο 32 του Ν. 4690/2020),
  • εποχικά εργαζόμενους - χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης - που επαναπροσλήφθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020 από εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου (άρθρο 33 του Ν. 4690/2020).

2. Ηλεκτρονικής υποβολής Α.Π.Δ. Ιουλίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους 2019 και στους κλάδους των αεροπορικών μεταφορών ενταγμένων ή μη στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Στο μεταξύ αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πιστώνεται η ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ το μήνα, στους λογαριασμούς 36.715 δικαιούχων.

Η πληρωμή αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και επιχειρήσεων-εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider