Εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, μέσω της ΑΠΔ Αυγούστου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, μέσω της ΑΠΔ Αυγούστου
Η εισφορά θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές Αυγούστου 2020, μέσω τις ΑΠΔ.

Ετήσια εισφορά ύψους 20 ευρώ ανά εργαζόμενο (με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου) για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (ΕΛΠΚ), θα πρέπει να καταβάλουν οι εργοδότες που πληρώνουν και εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.).

Η εισφορά θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου Αυγούστου 2020, μέσω τις ΑΠΔ.

Η εν λόγω εισφορά συνιστά ξεχωριστό λογαριασμό προς διαχωρισμό των λοιπών εισπρακτέων εισφορών υπέρ του Ο.Ε.Ε. από τον e-Ε.Φ.Κ.Α., ο οποίος υποχρεούται να αποδίδει άμεσα την εν λόγω καταβαλλόμενη εργοδοτική εισφορά στον Ε.Λ.Π.Κ., προκειμένου να εξασφαλίζεται η υλοποίηση των ετήσιων κατασκηνωτικών προγραμμάτων.

Η υποχρέωση καταβολής της ετήσιας εργοδοτικής εισφοράς των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, εισπράττεται από τον e-Ε.Φ.Κ.Α., ταυτόχρονα με τις τακτικές εισφορές υπέρ του Ο.Ε.Ε, μηνός Αυγούστου και έχει εφαρμογή και στις περιπτώσεις των νέων κατηγοριών ασφαλισμένων, που σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 38 και 40 του Ν.4387/2016, όπως ισχύει, από 01/01/2017, εντάχθηκαν ως μισθωτοί στην ασφάλιση του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Διευκρινίζεται ότι, για τους υπόχρεους εργοδότες δεν απορρέει υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. για την εν λόγω εισφορά, καθώς η απεικόνιση θα υλοποιηθεί σε Κεντρικό Επίπεδο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ο.Π.Σ/-e Ε.Φ.Κ.Α., χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά των εργοδοτών και σύμφωνα με τα στοιχεία υποβολής Α.Π.Δ., μισθολογικής περιόδου 8/2020.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider