Έως τις 15 Ιουνίου η πληρωμή των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως τις 15 Ιουνίου η πληρωμή των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ
Sτο νέο καθεστώς επικούρησης και εφάπαξ μπορούν να ενταχθούν προαιρετικά αγρότες, υγειονομικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.ά.

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια εισφορών του ΕΤΕΑEΠ για επικουρική και εφάπαξ παροχή, μηνός Απριλίου που αφορούν επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες.

Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους είναι η 15η Ιουνίου 2020.

Προεραιτική ένταξη

Υπενθυμίζεται πως στο νέο καθεστώς επικούρησης και εφάπαξ μπορούν να ενταχθούν όλοι προαιρετικά, δηλαδή αγρότες, υγειονομικοί του πρ. ΕΤΑΑ, ελεύθεροι επαγγελματίες του πρ. ΟΑΕΕ κ.ά.

Οι εισφορές επικούρησης και εφάπαξ υπέρ ΕΤΕΑΕΠ, κυμαίνονται από 42 έως 61 ευρώ για επικούρηση και από 26 έως 37 ευρώ για την πρόνοια. Οι κατηγορίες εισφορών ελεύθερης επιλογής για επικουρική είναι 3 και άλλες 3 για εφάπαξ και δεν συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Όλοι οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες (πρ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και αγρότες (πρ. ΟΓΑ) πρέπει να δηλώσουν σε ποια κατηγορία από αυτές θέλουν να ενταχθούμ. Αν δεν επιλέξουν κατηγορία με αίτησή τους, τότε κατατάσσεται υποχρεωτικά στην πρώτη και ελάχιστη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider