Περιθώριο έως τις 30 Αυγούστου για την πληρωμή των εισφορών 2018

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιθώριο έως τις 30 Αυγούστου για την πληρωμή των εισφορών 2018
Μέχρι τις 30 Αυγούστου έχουν περιθώριο οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι να καταβάλλουν την πρώτη δόση της εκκαθάρισης εισφορών 2018.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου έχουν περιθώριο οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι να καταβάλλουν την πρώτη δόση της εκκαθάρισης εισφορών 2018.

Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών 2018 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με βάση το εισόδημα του 2017 ολοκληρώθηκε και τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Όσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο έως 50 ευρώ, αυτό συμψηφίζεται αυτόματα με επόμενες εισφορές. Όσοι ασφαλισμένοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50,01€, μπορούν να το συμψηφίσουν με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές, ή να εισπράξουν εφάπαξ το ποσό.

Όσοι επιλέξουν τον συμψηφισμό πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως 30 Αυγούστου στον
ιστότοπο του ΕΦΚΑ. Εφόσον παρέλθει η προθεσμία της 30ης Αυγούστου και δεν έχει υποβληθεί αίτηση, το ποσό θα πιστωθεί εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων που έχουν δηλώσει αριθμό λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Οι ασφαλισμένοι που λαμβάνουν χρεωστικό υπόλοιπο εκκαθάρισης, θα πρέπει να αποπληρώσουν τα οφειλόμενα σε 5 μηνιαίες δόσεις, της πρώτης καταβαλλόμενης έως 30 Αυγούστου. Τα οφειλόμενα του 2018 μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων.

Προτεραιότητα

Επειδή την περίοδο έως 30/09/2019 πληρώνονται πολλές ασφαλιστικές υποχρεώσεις ταυτόχρονα (τρέχουσες εισφορές, εκκαθάριση 2018, ροές τροποποιήσεων εκκαθάρισης ετών 2017, 2018 κ.α.) διευκρινίζεται πως καταβολές που θα πραγματοποιηθούν έως 31 Ιουλίου θα εξοφλήσουν κατά προτεραιότητα ληξιπρόθεσμες δόσεις εκκαθάρισης 2017, ή οφειλόμενες τρέχουσες εισφορές 2019.

Μετά την 1η Αυγούστου τα καταβαλλόμενα ποσά θα εξοφλούν κατά προτεραιότητα την παλαιότερη δόση εκκαθάρισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider