Μπαράζ πληρωμών συντάξεων και επιδομάτων την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαράζ πληρωμών συντάξεων και επιδομάτων την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές
Εβδομάδα πληρωμών είναι η τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, καθώς ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και ο ΟΠΕΚΑ έχουν προγραμματίσει την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων στους δικαιούχους τους.

Εβδομάδα πληρωμών είναι η τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, καθώς ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και ο ΟΠΕΚΑ έχουν προγραμματίσει την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων στους δικαιούχους τους.

Οι πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς ήθη έχει κατατεθεί το επίδομα, η λεγόμενη «13η σύνταξη» σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους, την οποία λαμβάνουν:

- 22.000 δικαιούχοι προσωρινής σύνταξης.

- 34.000 ανασφάλιστοι υπερήλικοι που εισπράττουν σύνταξη ή επίδομα.

- 8.000 συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι που έχουν προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα.

- 800.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας έως 500 ευρώ (θα λάβουν μια επιπλέον πλήρη σύνταξη).

- 350.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας 501-600 ευρώ (θα λάβουν επιπλέον ποσό στο 70% της σύνταξής τους).

- 600.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας 601-1.000 ευρώ (θα λάβουν επιπλέον ποσό στο 50% της σύνταξής τους).

- 772.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας πάνω από 1.001 ευρώ (θα λάβουν επιπλέον ποσό στο 30% της σύνταξής τους).

- περίπου 400.000 συνταξιούχοι παίρνουν πάνω από δύο κύριες συντάξεις (θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους).

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιουνίου

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου, καθώς ο πρόσφατος νόμος που πέρασε την περασμένη Τρίτη από την Βουλή, ορίζει ως ημερομηνία καταβολής των συντάξεων του ΕΦΚΑ για τους μισθωτούς, την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα και για τους μισθωτούς την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Συνεπώς το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πληρωθούν στις 28 Μαΐου 2019.

Τα επιδόματα

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, ο ΟΠΕΚΑ έχει προγραμματίσει να καταβάλλει την β΄ δόση του επιδόματος παιδιού, το επίδομα ενοικίου για δεύτερο μήνα (μαζί με αναδρομικά), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αλλά και όλα τα προνοιακά επιδόματα που μέχρι πρότινος καταβάλλονταν από τους δήμους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider