Πόσο κοστίζει ένα ΑΤ-ΑΤ από το «Star Wars»;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο κοστίζει ένα ΑΤ-ΑΤ από το «Star Wars»;

Από το 1980 που έκαναν την εμφάνισή τους στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», τα τετράποδα άρματα μάχης AT-AT έγιναν από τα αγαπημένα αντικείμενα των φίλων του «Star Wars».

Κι επειδή οι φίλοι αυτοί είναι πολλοί και «κολλημένοι», κάποιοι υπολόγισαν πόσο θα κόστιζε σήμερα η κατασκευή ενός τέτοιου όπλου. Η τιμή των 226,5 εκατ. δολαρίων ακούγεται υπερβολική για ένα άρμα μάχης στο οποίο ο Luke Skywalker «έβαλε τρικλοποδιά» με το διαστημόπλοιό του και μπόλικο χοντρό σύρμα. Αλλά αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες, κι εδώ μιλάμε για την πραγματικότητα.

Το κόστος των 226,5 εκατ. δολαρίων, λοιπόν, προκύπτει ως εξής: 146 εκατ. απαιτούνται για την κατασκευή και την θωράκισή του, 50 εκατ. για τα δύο μπροστινά λέιζερ, 22 εκατ. για τα δύο μικρότερα σε κάθε πλευρά του «κεφαλιού» και 8,5 εκατ. για τους συνδέσμους των ποδιών και τη μηχανή που θα κινεί όλο αυτό το «θηρίο». Ένα επιπλέον ετήσιο κόστος 192.000 δολαρίων έχει υπολογιστεί για το πλήρωμα του AT-AT, δηλαδή τους τρεις χειριστές του, χωρίς να υπολογίζονται οι 40 Stormtroopers που χωράνε μέσα του.

Πολλά τα λεφτά για εμάς, «ψίχουλα» για την Αυτοκρατορία που για κάθε ένα από τα Άστρα του Θανάτου υπολογίζεται ότι έχει ξοδέψει 419 πεντάκις εκατομμύρια δολάρια. Είπαμε, οι φίλοι του «Star Wars» είναι πολλοί και «κολλημένοι»…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider