Ενίσχυση 800 ευρώ και δύο έξτρα επιδόματα ανεργίας σε εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενίσχυση 800 ευρώ και δύο έξτρα επιδόματα ανεργίας σε εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό
Επεκτείνεται το ταμείο ανεργίας για δύο μήνες, σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους που το ταμείο τους έληξε τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Την επέκταση κατά δύο μήνες του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς και τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων από τους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού που έκλεισαν.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, προβλέπεται:

- Η επέκταση του ταμείου ανεργίας για δύο μήνες σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους που το ταμείο τους έληξε τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

-Η εφάπαξ επιδότηση όσων εργαζομένων κυρίως στον επισιτισμό ύψους 800€ έως το τέλος Απριλίου, που οι επιχειρήσεις που εργάζονται έκλεισαν με διοικητική εντολή, αλλά και αυτούς που απολύθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς ή αναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου ως και στις 20 Μαρτίου.

- Για την κατηγορία εργαζομένων που έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, δικαιούνται και μείωση ενοικίου για 2 μήνες κατά 40%

Παράλληλα οι εργαζόμενοι που παρακολουθούν τα τμήματα μετεκπαίδευσης, θα συνεχίσουν τα μαθήματα τους μέσω internet και θα ολοκληρωθούν κανονικά μέσα στον Απρίλιο, ώστε να επιδοτηθούν και αυτοί από την ολοκλήρωση των μαθημάτων έγκαιρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider