Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης - Πώς θα κάνετε αίτηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης - Πώς θα κάνετε αίτηση
Επανήλθε η λειτουργία της πλατφόρμας για το επίδομα γέννησης, η οποία παρέμεινε κλειστή το Σαββατοκύριακο.

Σε λειτουργία βρίσκεται εκ νέου από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης www.epidomagennisis.gr, η παρέμεινε κλειστή το Σαββατοκύριακο, μετά από μία σειρά τεχνικών προβλημάτων.

Η εφαρμογή είχε κλείσει το Σαββατοκύριακο λόγω προγραμματισμένης εργασίας συντήρησης της ηλεκτρονικής υποδομής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Για την υποβολή αίτησης στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ, στην είσοδο, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δηλώνεται απαραιτήτως ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού, η διεύθυνση κατοικίας της αιτούσας μητέρας, το email και ο αριθμός τηλεφώνου της, καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος, του οποίου είναι η ίδια.

Για την υποβολή της ψηφιακής δήλωσης γέννησης απαιτούνται μόνο τα ταυτοποιητικά έγγραφα των γονέων του παιδιού. Με τη δήλωση γέννησης θα δηλώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας των γονέων (κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο, e-mail, διεύθυνση κατοικίας), το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος, του οποίου είναι η μητέρα, η οποία και θα υποβάλλει παράλληλα και αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider