Ο χρυσός δεν χάνει τη λάμψη του για τους επενδυτές 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο χρυσός δεν χάνει τη λάμψη του για τους επενδυτές 
Πώς μπορείτε να αγοράσετε χρυσές λίρες Αγγλίας.

Το 2020 είναι μια χρονιά αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία, καθώς οι εμπορικές διαμάχες αλλά και οι γεωπολιτικές ανησυχίες οδηγούν όλους τους διεθνείς οργανισμούς να μειώνουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη. Υπ’ αυτό το σκηνικό δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η τιμή του χρυσού ανεβαίνει.

Και αυτό γιατί ο χρυσός θεωρείται διαχρονικά ως ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο που μπορεί να προσφέρει αξιόλογες αποδόσεις. Η τιμή του αυξάνεται όταν άλλες μορφές επενδύσεων αρχίζουν να χάνουν αξία. Σε αντίθεση με άλλα περιουσιακά στοιχεία ο χρυσός διατηρεί την αξία ανά τα χρόνια, ενώ θεωρείται και καλό μέσο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού καθώς η τιμή του αυξάνεται όταν αυξάνεται και το κόστος ζωής.

Δεν είναι εξάλλου, τυχαίο, ότι σχεδόν όλοι οι επενδυτές, από τα μεγάλα funds έως τους ιδιώτες, τοποθετούν ένα τμήμα των κεφαλαίων τους στο χρυσό. Μάλιστα, σε περιόδους αστάθειας η τοποθέτηση των επενδυτών αυξάνεται και έτσι ανεβαίνει η τιμή του.

Χρυσές λίρες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επενδύσει κάποιος σε χρυσό, από την αγορά χρυσών ράβδων έως την αγορά περίπλοκων παραγωγών. Ο πιο απλός τρόπος, ειδικά για έναν ιδιώτη, είναι να αγοράσει λίρες Αγγλίας. Η κινητικότητα είναι σημαντική και στην Ελλάδα αφού καταγράφονται περισσότερες από 100 χιλιάδες συναλλαγές το 2019.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται σε προϊόντα και υπηρεσίες χρυσού και είναι επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας του Βασιλικού Νομισματοκοπείου της Μεγάλης Βρετανίας για τη διάθεση Χρυσών Λιρών Αγγλίας στη χώρα μας.

Οι συναλλαγές – αγορά δηλαδή, ή πώληση χρυσών λιρών Αγγλίας - πραγματοποιούνται με βάση το Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Συναλλάγματος και Τραπεζογραμματίων που εκδίδει καθημερινά η τράπεζα, εφόσον αφορούν σε έως και 30 χρυσές λίρες Αγγλίας ή 60 μισές χρυσές λίρες Αγγλίας ή 300 γραμμάρια ράβδων χρυσού. Για συναλλαγές πάνω από το όριο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει ειδική τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία λίρα Αγγλίας 22 καρατίων ζυγίζει 7,988 γραμμάρια, ενώ η μισή χρυσή λίρα, στην πραγματικότητα ένα μικρότερο νόμισμα, ζυγίζει 3,99 γραμμάρια. Επίσης, υπάρχουν και οι ράβδοι χρυσού, που διατίθενται σε μεγέθη από 5 έως 1000 γραμμάρια.

Με ασφάλεια, ευκολία και αξιοπιστία, μπορεί κάποιος, όχι μόνο να επενδύσει, αλλά και να …. δωρίσει χρυσό: χρυσές λίρες, σε κομψό υφασμάτινο πουγκί, ή ράβδους χρυσού, σε υφασμάτινο πουγκί ή σε πολυτελή κασετίνα άνω των 100 γραμμαρίων.

Η Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιεί επίσης για τους πελάτες έλεγχο γνησιότητας και εκτίμηση της αξίας του επενδυτικού τους χρυσού, ενώ παρέχει υπηρεσία φύλαξης επενδυτικού χρυσού στις ειδικές εγκαταστάσεις της και μειώνει τους κινδύνους μεταφοράς και φύλαξης, ενώ διασφαλίζει ότι η ποιότητα του χρυσού δεν θα αλλοιωθεί λόγω φθοράς.

Τα ειδικά σημεία εξυπηρέτησης, τα Piraeus Gold, βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου 16, καθώς και στο Ηράκλειο Κρήτης, 25ης Αυγούστου 62 & Κορωναίου και παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες χρυσού, άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να απαιτείται προγραμματισμένο ραντεβού.

Στα σημεία αυτά βρίσκεται ειδικός εμπειρογνώμονας στην εκτίμηση Χρυσών Λιρών και φασματογράφος τελευταίας τεχνολογίας, που ελέγχει και εκτιμά άμεσα, παρουσία του πελάτη, τη γνησιότητα και την αξία των Χρυσών Λιρών και Ράβδων Χρυσού, δίνοντάς τη δυνατότητα φύλαξης ή και άμεσης αγοράς τους από την Τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider