Ειδικό σχέδιο επιχειρησιακής κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου θα υλοποιήσει το ΕΚΑΒ για τις ημέρες του Πάσχα. Το σχέδιο στηρίζεται στην ανάπτυξη - σε συγκεκριμένα σημεία - τόσο Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής όσο και Ασθενοφόρων.

Το ΕΚΑΒ προτρέπει όλους τους οδηγούς για σωστή χρήση των ζωνών ασφαλείας, του κράνους αλλά για την τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ. Παρακαλεί για την σωστή χρήση του τηλεφωνικού αριθμού «166» και την κλήση του μόνο σε καταστάσεις που είναι αναγκαία η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Όταν καλείτε το «166», θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δώσετε τις παρακάτω πληροφορίες:

τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε, την ακριβή διεύθυνση στην οποία θα πρέπει να μεταβεί το Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι) να αναφερθεί, πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, την ηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια. Το ΕΚΑΒ θεωρεί σημαντικό να μην κλείσετε το τηλέφωνο εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η συνομιλία και δεν έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία.