Επίδομα ενοικίου: Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πληρωθούν 177.638 δικαιούχοι

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα ενοικίου: Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πληρωθούν 177.638 δικαιούχοι
Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο από την ημερομηνία αυτή. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του Επιδόματος Στέγασης (ενοικίου), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019.

Το ποσό των 82.461.054,80 ευρώ θα καταβληθεί σε 177.638 δικαιούχους και αφορά περισσότερο στα επιδόματα των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2019.

Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Στο μεταξύ, έπειτα από παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη αποφασίστηκε η τροποποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα στέγασης, ώστε οι αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες να μπορούν να συμπληρώνουν σε ειδικό πεδίο τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων, ώστε να αφαιρούνται από το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού και να μην χάνουν το επίδομα εξαιτίας αυτού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider