ΔΕΗ: Μειώνεται η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες - Σταθερά παραμένουν τα τιμολόγια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Μειώνεται η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες - Σταθερά παραμένουν τα τιμολόγια
Στο 10% από 15% μειώνεται η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες.

Σε αλλαγές στην τιμολογιακή της πολιτική όσον αφορά στις βιομηχανίες και τα νοικοκυριά προχωρά η ΔΕΗ χωρίς ωστόσο να αυξήσει την τα τιμολόγια.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης την Τρίτη, αποφασίστηκε μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες και όσους προπληρώνουν την κατανάλωση ρεύματος αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο επίσης ενέκρινε την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία για τα τιμολόγια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10%. Από την ίδια ημερομηνία η έκπτωση για την προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωσης που είναι σήμερα 6% θα διαμορφωθεί σε 4%.

Σε ότι αφορά τα βιομηχανικά τιμολόγια η απόφαση που ελήφθη προβλέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις επιχειρήσεις, για αυξήσεις μέχρι 10%.

Όπως είναι γνωστό, η διοίκηση της επιχείρησης αναζητά τρόπους να μειώσει τα κόστη της καθώς αυτή τη στιγμή η επιχείρηση βρίσκεται στις συμπληγάδες μιας δεινής οικονομικής κατάστασης ενώ τα χρέη τρίτων προς την επιχείρηση φθάνουν τα 2,3 δισ. ευρώ.

Επιβαρυντικά στην οικονομική κατάσταση της επιχείρησης έχουν λειτουργήσει και οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ καθώς και η αύξηση των δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα και η άνοδος της οριακής τιμής συστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider