Επίδομα ενοικίου: 49.866 αιτήσεις έχουν πάρει έγκριση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα ενοικίου: 49.866 αιτήσεις έχουν πάρει έγκριση
Ο αριθμός των 49.866 αιτήσεων αντιστοιχεί σε 127.763 δικαιούχους.

Συνολικά 49.866 αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) στην ιστοσελίδα της.

Ο αριθμός των 49.866 αιτήσεων αντιστοιχεί σε 127.763 δικαιούχους.

Με βάση τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, έχουν υποβληθεί 138.839 αιτήσεις, από τις οποίες 49.866 εγκρίθηκαν, 9.148 απορρίφθηκαν, 13.791 ακυρώθηκαν, ενώ 65.491 είναι σε αναμονή.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr.

Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου που θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή, ενώ δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου κτλ) υποβάλλονται στα Κέντρα Κοινότητας.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet. Στη συνέχεια πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ και εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.).

Το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα ανάλογα την σύνθεση του νοικοκυριού. Αν το ενοίκιο είναι μικρότερο, το επίδομα περιορίζεται ανάλογα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider