Παπανάτσιου: Ανοίγει σήμερα ή αύριο η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπανάτσιου: Ανοίγει σήμερα ή αύριο η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης
«Σήμερα ή αύριο θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης», δήλωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Σήμερα ή αύριο θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης», όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, oι δικαιούχοι είναι οι ίδιοι με τους περσινούς, οι οποίοι θα εισπράξουν επιπλέον 12,5 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου το οποίο επιδοτείται.

Το ποσό θα πιστωθεί αυτόματα στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, καθώς εκείνοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια.

Όπως προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση, το επίδομα θα καταβληθεί στους δικαιούχους της Α’ κλιματικής ζώνης της χώρας στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοικοι των ορεινών Δήμων της Β κλιματικής ζώνης.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας.

Παράλληλα, το επιπλέον ποσό θα εισπράξουν και οι κάτοικοι των ορεινών δήμων που ανήκουν στους παρακάτω δήμους της λεγόμενης Β΄ ζώνης: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.

Τέλη κυκλοφορίας

Αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι, «την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση», ενώ ερωτηθείσα για τυχόν αλλαγές στα ποσά, είπε πως εξετάζονται γενικότερα σενάρια για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Επιδόματα

Για το επίδομα στους άνεργους νέους, στο οποίο είχε κάνει αναφορά η Υπουργός Εργασίας, δήλωσε άγνοια, ενώ για το ακατάσχετο των επιδομάτων, ξεκαθάρισε ότι είναι ζήτημα του κάθε υπουργείου που το χορηγεί, ωστόσο από σήμερα τίθεται σε αναδρομική ισχύ η μη κατάσχεση των επιδομάτων.

«Από σήμερα μπορούν να πάνε στην τράπεζα και να ζητήσουν τα χρήματα που τους έχουν κρατήσει», προέτρεψε όσους πολίτες έχουν δει τα επιδόματά τους να κατάσχονται από τις τράπεζες. «Εξετάζουμε κι άλλους τρόπους για το πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις», σημείωσε.

Ρύθμιση χρεών

Αναφορικά με τα χρέη των φορολογούμενων, αφού επέδειξε στοιχεία ότι κατά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης έχουν μειωθεί και όχι αυξηθεί, είπε πως εξετάζεται ρύθμιση για επαγγελματίες που δεν είναι ενεργοί, ενώ αυτοί που είναι μπορούν πάντα να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Δεν έκανε, ωστόσο, κάποια αναφορά, στον αριθμό των δόσεων που εξετάζονται.

Αφορολόγητο

Σχετικά με την αλλαγή του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, επιβεβαίωσε ότι, θα υπάρξει αύξηση. Τέλος, σχετικά με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, είπε πως «προσπαθούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα», ενώ κληθείσα να απαντήσει στο αν πρόκειται να γίνουν περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, είπε πως «εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider