Τι θα πάρουν μισθωτοί και συνταξιούχοι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα πάρουν μισθωτοί και συνταξιούχοι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου
Μέσα στο επόμενο 10ήμερο «στριμώχνονται» συντάξεις, επιδόματα, μερίσματα και αναδρομικά σε πάνω από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά, εν όψει των εορτών.

Καταιγισμός πληρωμών μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, καθώς μέσα στο επόμενο 10ήμερο «στριμώχνονται» συντάξεις, επιδόματα, μερίσματα και αναδρομικά σε πάνω από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά, εν όψει των εορτών.

Ήδη από χθες ο ΟΑΕΔ προκατέβαλε το Δώρο Χριστουγέννων 2018 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ταυτόχρονα με τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 10.12.2018 μέχρι και 06.01.2019.

Στις 13 Δεκεμβρίου πληρώνονται οι εν ενεργεία ένστολοι δικαιούχοι των αναδρομικών, ενώ την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου καταβάλλεται το κοινωνικό μέρισμα σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2019 των αγροτών (πρ. ΟΓΑ) και των ελεύθερων επαγγελματιών (πρ.ΟΑΕΕ), ενώ την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ακολουθούν οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (πρ. ΙΚΑ), των ναυτικών (πρ. ΝΑΤ), των αυτοαπασχολούμενων (πρ. ΕΤΑΑ) και όλων των υπόλοιπων δικαιούχων συντάξεων.

Τις ίδιες ημερομηνίες 600.000 συνταξιούχοι από εκείνους που θα πληρωθούν, θα δουν τις πρώτες αυξήσεις, καθώς η νέα τους σύνταξη βγαίνει υψηλότερη από την σύνταξη που παίρνουν σήμερα.
Υπενθυμίζεται πως αυτή την διαφορά θα την λάβουν σε 5 ετήσιες δόσεις, η πρώτη εκ
των οποίων καταβάλλεται το 2019.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να πληρωθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενώ δεν αποκλείεται να καταβληθεί και η έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού.

Την ίδια ημέρα εξοφλούνται και τα αναδρομικά των συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων (απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, συνταξιούχοι γιατροί του Ε.Σ.Υ., καθηγητές μέλη Δ.Ε.Π., δικαστικοί λειτουργοί και πρ. μέλη του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ) τα οποία ανέρχονται σε 233,1 εκ. ευρώ.

Τέλος, πριν την Πρωτοχρονιά θα προπληρωθούν και οι επικουρικές συντάξεις του Ιανουαρίου 2019, όπως επίσης και το συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider