Voucher 180 ευρώ το μήνα στις εργαζόμενες μητέρες στο δημόσιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Voucher 180 ευρώ το μήνα στις εργαζόμενες μητέρες στο δημόσιο
Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τις δικαιούχους μητέρες δημοσίους υπαλλήλους θα εκδοθεί τον Αύγουστο του 2020.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μεταξύ του Προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, για το θέμα των voucher στις εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ για περισσότερο από 5 χρόνια.

Από την πλευρά της υφυπουργού ανακοινώθηκε ότι στον Ν.4704/20 ψηφίστηκε τροπολογία η οποία προβλέπει τη λειτουργία παράλληλου προγράμματος, με την ονομασία «ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ», ύψους 30 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αφορά και τις εργαζόμενες μητέρες δημοσίους υπαλλήλους. Το voucher θα είναι 180 ευρώ τον μήνα.

Εξάλλου αναπροσαρμόζονται κατά 3.000 ευρώ τα ετήσια εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του voucher και διαμορφώνονται στα 30.000 ετησίως μέχρι 2 παιδιά και αυξάνονται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Η σχετική πρόσκληση για τις δικαιούχους μητέρες δημοσίους υπαλλήλους θα εκδοθεί τον Αύγουστο του 2020, προκειμένου οι επιταγές να ξεκινήσουν να χορηγούνται από τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» απέκλειε τις εργαζόμενες μητέρες του δημόσιου τομέα, οι οποίες ενώ πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, αποκλείονταν λόγω του τομέα απασχόλησής τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider