Δάνεια 2,5 δις. χορήγησε η Eurobank σε επιχειρήσεις το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δάνεια 2,5 δις. χορήγησε η Eurobank σε επιχειρήσεις το 2018
Οι συνολικές εκταμιεύσεις της Eurobank προς τις επιχειρήσεις αναμένεται να αγγίξουν το 2018 τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και για το 2019 τα 3 δισ. ευρώ τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας.

Οι συνολικές εκταμιεύσεις της Eurobank προς τις επιχειρήσεις αναμένεται να αγγίξουν το 2018 τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και για το 2019 προϋπολογίζουμε χρηματοδοτήσεις πάνω από 3 δισ. ευρώ τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας μιλώντας στο «Go In Thessaloniki» Forum.

«Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, διατυπώνεται συχνά η εκτίμηση ότι οι Τράπεζες δεν παρέχουν επαρκή χρηματοδότηση. Έχω δεσμευτεί επανειλημμένα και το επαναλαμβάνω ότι δεν θα έρθει στην Τράπεζα κανένα επιχειρηματικό σχέδιο με καλές προοπτικές και ορθή στόχευση και δεν θα βρούμε τρόπο να το χρηματοδοτήσουμε. Και αυτό αφορά τόσο τις μεγάλες, όσο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Καραβίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει είναι στο πλευρό της επιχείρησης και του επιχειρηματία για κάθε τι που αφορά την ανάπτυξη των εργασιών τους.

«Έχουμε το ρόλο του συμβούλου, διαθέτοντας τεχνογνωσία, εξειδικευμένα στελέχη, από την πρώτη ιδέα, μέχρι το σχεδιασμό, την υλοποίηση, την εκτίμηση του ρίσκου, την αναγνώριση των προοπτικών στη διεθνή αγορά, θέλουμε δηλαδή να είμαστε ο βασικός εταίρος της επιχείρησης σε κάθε βήμα της. Αυτό το αύριο της τραπεζικής εξελίσσεται ήδη σήμερα στην Τράπεζά μας» δήλωσε.

Παράλληλα, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι ο διεθνής χαρακτήρας, της τράπεζας «αποτυπώνεται σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης όπως και στις επιχειρηματικές μας επιλογές». Έτσι, η Eurobank είναι «η μόνη ελληνική τράπεζα που εξακολουθεί, παρά την κρίση, να έχει μια ουσιαστική περιφερειακή παρουσία», προωθεί τις σιεθνείς επαφές και συνεργασίες.

Στο πλαίσιο του διεθνούς χαρακτήρα του ομίλου βρίσκεται και η πρωτοβουλία Trade Club Alliance, όπως και η συμμετοχή της Eurobank στην πλατφόρμα we.trade, όπου οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ τραπεζών, εισαγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων θα διενεργούνται, πιο εύκολα, με μικρότερο κόστος και με τον ισχυρό βαθμό ασφάλειας που παρέχει η τεχνολογία blockchain.

Σε ό,τι αφορά την αναταραχή στο χρηματιστήριο, που επηρεάζει και τις τιμές των μετοχών των τραπεζών, ο κ. Καραβίας δήλωσε ότι «μολονότι ήταν εξωγενούς χαρακτήρα και οφειλόταν σε προφανή αντίκτυπο από εξελίξεις σε χώρες όπως η Ιταλία και η Τουρκία, αναζωπύρωσε την συζήτηση γύρω από τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, την αξιοπιστία και τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν την πραγματική οικονομία».

«Στο ζήτημα της εμπιστοσύνης, απαντά η παρουσία σε αυτή την αίθουσα σήμερα των εκπροσώπων τόσων και τόσο σημαντικών ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που επιλέγουν ως εταίρο σε διεθνές πλαίσιο τη Eurobank και μιλούν όχι με λόγια αλλά με την υπογραφή τους σε συμφωνίες μακροπρόθεσμης συνεργασίας» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider