Εθελούσια για 1.500 εργαζόμενους ξεκινά η Τράπεζα Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθελούσια για 1.500 εργαζόμενους ξεκινά η Τράπεζα Πειραιώς

«Πράσινο φως» για πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου πήρε η Τράπεζα Πειραιώς από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο και θα ανακοινώσει επίσημα την Πέμπτη. Στόχος της τράπεζας είναι –μέσω του προγράμματος αυτού- να μειώσει κατά 1.500 τους εργαζόμενους του Ομίλου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο όριο αποζημίωσης για όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα ανέλθει στις 180.000 ευρώ. Η συνολική αποζημίωση θα υπολογίζεται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας στην τράπεζα και σε συνάρτηση με τον τρέχοντα μισθό, ενώ παράλληλα θα υπάρχει bonus 20% για εκείνους που εργάζονται σε περιφερειακά καταστήματα και έχουν μικρότερες απολαβές.

Πέραν της «κλασσικής» εθελούσιας, στο πρόγραμμα θα υπάρχει και η επιλογή της διετούς άδειας μετ’ αποδοχών (sabbatical), ενώ η εθελούσια θα είναι ανοικτή στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.

Μοναδικός περιορισμός, το οποίο έθεσε το ΤΧΣ είναι να μην επιτρέπεται η επαναπρόσληψη από την τράπεζα όσων θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Ο εν λόγω περιορισμός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ για το σύνολο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα προχωρήσουν σε εθελούσιες.

Έπεται και συνέχεια

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η κίνηση της Πειραιώς είναι η αρχή σε ένα νέο γύρο εθελουσίων εξόδων που ούτως η άλλως περιλαμβάνεται στα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών. Συνολικά, εντός τους 2016 αναμένεται να «τρέξουν» προγράμματα τα οποία θα αφορούν περίπου 4.500-5.000 εργαζόμενους και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εντούτοις, και σε αντίθεση με το παρελθόν, οι όροι αποχώρησης αναμένεται να είναι σαφώς πιο φειδωλοί, καθώς αυτό επιτάσσει ο έλεγχος τόσο από το ΤΧΣ όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider