Η Alpha Bank «ταξιδεύει» τις επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Alpha Bank «ταξιδεύει» τις επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο

Αν ρωτήσετε έναν κάτοικο της Σεούλ πού βρίσκεται η Ελλάδα, ίσως να μην γνωρίζει την απάντηση. Ο ίδιος κάτοικος, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γνωρίζει τη μαστίχα Χίου, να έχει δοκιμάσει ελληνικό γιαούρτι, να είναι λάτρης του ελληνικού ελαιολάδου και να έχει αδυναμία στα ελληνικά κρασιά. Η αγορά της Νότιας Κορέας αποτελεί μία μόνο από τις νέες νησίδες εξωστρέφειας, στις οποίες έχουν κάνει, τα τελευταία χρόνια, «απόβαση» οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που αναζητούν στις διεθνείς αγορές το διαβατήριο για την επιβίωσή τους.

Κόντρα στην οικονομική κρίση -και ίσως εξαιτίας αυτής-, οι πρωταθλητές των ελληνικών εξαγωγών έχουν αποκτήσει παρουσία σε νέες περιοχές του παγκόσμιου χάρτη, κερδίζοντας επάξια την εμπιστοσύνη ενός εξαιρετικά απαιτητικού διεθνούς πελατολογίου. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την περίοδο 2009-2017, και ενώ η Ελλάδα έχανε σχεδόν το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της, ο όγκος των εξαγωγών σημείωνε άνοδο 22%.

Ο βαθμός εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας ενισχύεται σταθερά, αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος της εξόδου από την κρίση περνάει μέσα από τη διεθνή αγορά. Αυτός ο δρόμος, βέβαια, κάθε άλλο παρά ανθόσπαρτος είναι, καθώς οι εξωστρεφείς ελληνικές εταιρείες συχνά -αν όχι καθημερινά- βρίσκονται αντιμέτωπες με εμπόδια, τα οποία δεν είναι πάντα εύκολο να ξεπεράσουν.

Με τις εγχώριες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να σπάσουν τα στενά σύνορα της εσωτερικής αγοράς, συντάσσεται έμπρακτα η Alpha Bank με τη διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου Alpha International Trade. Γνωρίζοντας ότι η εξωστρέφεια αποτελεί βασική διέξοδο οικονομικής μεγέθυνσης για τις ελληνικές εταιρείες, η Τράπεζα δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα, το οποίο λειτουργεί ως πολύτιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να επιχειρήσουν εκτός συνόρων. Η διαδικτυακή πύλη www.alphainternationaltrade.gr φέρνει όλο το διεθνές εμπόριο στον υπολογιστή μιας επιχείρησης με μια απλή, δωρεάν online διαδικασία. Μέσα από την πλατφόρμα η επιχείρηση αποκτά πρόσβαση σε ένα έγκυρο σύστημα πληροφόρησης, το οποίο της επιτρέπει, χάρη στη μηχανή αναζήτησης ανά κλάδο οικονομίας, να έχει ενημέρωση για σημαντικές αγορές του κόσμου, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αναζήτησης, στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.

Τι μπορεί να κάνει μια εταιρεία μέσα από τη διαδικτυακή πύλη; Αφενός να επιλέξει την αγορά - στόχο που ταιριάζει στη δραστηριότητά της, αποκτώντας πρόσβαση στο προφίλ 186 χωρών ή σε έρευνες αγοράς που θα της υποδείξουν τις χώρες με υψηλές προοπτικές. Αφετέρου, μπορεί να αναζητήσει και να βρει εισαγωγείς ή προμηθευτές, να επιλέξει, αλλά και να ελέγξει online τους μελλοντικούς της συνεργάτες και να προετοιμάσει την αποστολή των προϊόντων της. Μέσα από ένα έγκυρα και έγκαιρα ενημερωμένο πληροφοριακό σύστημα, οι επιχειρήσεις που εγγράφονται στην πλατφόρμα μπορούν να πάρουν απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήσεις, οι οποίες απασχολούν κάθε υποψήφιο εξαγωγέα ή εισαγωγέα.

Ερωτήσεις όπως ποια είναι τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα ανά χώρα προορισμού, ποιοι είναι οι κωδικοί τελωνειακής ταξινόμησης HS, τι ισχύει με τους τελωνειακούς δασμούς και τους τοπικούς φόρους στην αγορά στόχο κ.ά. Ταυτόχρονα, το Alpha International Trade παρέχει στους χρήστες εργαλεία υπολογισμού του κόστους εισαγωγών ή της τιμής εξαγωγής, ακόμη και μετατροπείς συναλλάγματος και μονάδων μέτρησης.

Βασισμένη σε διεθνείς αναγνωρισμένες πηγές, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, η βάση δεδομένων των Ηνωμένων Εθνών COMTRADE, η Dun and Bradstreet, η υπηρεσία προσφέρει στους εγγεγραμμένους χρήστες της πρόσβαση σε:

  • 10.000 σελίδες με πληροφορίες για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.
  • 25.000 μελέτες αγορών που ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση.
  • 70.000 εισαγωγείς και 30.000 εξαγωγείς στις ΗΠΑ.
  • 70.000 προμηθευτές παγκοσμίως.
  • 10.000 εισαγωγείς σε οκτώ χώρες της Λατινικής Αμερικής.
  • 203 εκατ. χρηματοοικονομικές αναφορές εταιρειών σε περισσότερες από 210 χώρες.
  • 17.000 εμπορικές εκθέσεις που ανανεώνονται κάθε μήνα.
  • 2.000 επαγγελματικούς οργανισμούς παγκοσμίως.
  • 600 online αγορές (marketplaces).
  • 3.000 online ευρετήρια.

Εκτός από τις δωρεάν υπηρεσίες, η πλατφόρμα παρέχει μία σειρά από χρήσιμες online εξατομικευμένες υπηρεσίες κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης, όπως: μετάφραση επίσημων εγγράφων, πρότυπα διεθνών συμβάσεων πωλήσεων, εξειδικευμένες μελέτες για την ίδια την επιχείρηση σχετικά με δυνητικούς πελάτες της, κόστος μεταφοράς, κανόνες σημάνσεως και ετικετών κ.λπ. Οι υπηρεσίες παρέχονται επί πληρωμή, καλύπτοντας κάθε ανάγκη αναφορικά με τις εισαγωγικές ή τις εξαγωγικές της δραστηριότητες.

Το Alpha International Trade είναι ένας αξιόπιστος «συνεργάτης» στις εξαγωγικές και εισαγωγικές σας δραστηριότητες και σας παρέχει πρόσβαση σε διεθνείς και έγκυρες πηγές πληροφοριών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στo www.alphainternationaltrade.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider