Στο «σφυρί» οι μεζονέτες του Γρανίτσα στην Εκάλη

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «σφυρί» οι μεζονέτες του Γρανίτσα στην Εκάλη

Στο σφυρί για 1,5 εκατ. ευρώ βγαίνουν τρεις μεζονέτες του Γιάννη Γρανίτσα στην Εκάλη, του άλλοτε ισχυρού ανθρώπου της ΑΕΚ που κατεδάφισε το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια και με αποτέλεσμα να γίνει γνωστός ως «Ιωάννης ο Γκρεμιστής» ή «Γκρεμίτσας» μεταξύ των φιλάθλων.

Για την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τρεις μεζονέτες με τιμή εκκίνησης τα 500.000 ευρώ περίπου, οι οποίες βγαίνουν στο «σφυρί» για οφειλές προς την Alpha Bank συνολικού ύψους 240.000 ευρώ.

Το οικόπεδο περιλαμβάνει μία παλιά μεζονέτα και δύο καινούργιες, εκ των οποίων καθεμία έχει εμβαδόν 300 τ.μ. περίπου.

Ποιος είναι ο Γιάννης Γρανίτσας

Ο Γρανίτσας ήταν το «δεξί χέρι» Κυριάκου Φιλίππου, ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ, και ο απόλυτος έμπιστός του. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ξεκινώντας από το μπάσκετ, όταν έγινε πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Το 2002 επιφορτίστηκε με το έργο της ανέγερσης νέου γηπέδου της ΑΕΚ από τη θέση του προέδρου της ΑΕΚ Ερασιτεχνική. Το 2003 κατεδάφισε το παλιό γήπεδο στη Φιλαδέλφεια με σκοπό να χτιστεί το νέο γήπεδο στη θέση του.

Το ολέθριο σφάλμα του ήταν ότι το 2003 γκρέμισε το γήπεδο χωρίς να έχει στα χέρια του την άδεια ανέγερσης του νέου γηπέδου. Παρότι το έργο είχε ενταχθεί στο «πακέτο» των Ολυμπιακών Αγώνων και ο ίδιος είχε εξασφαλίσει την υπόσχεση ανέγερσης νέου γηπέδου, η άδεια ανέγερσης δεν δόθηκε ποτέ καθώς ο χώρος κρίθηκε ακατάλληλος.

Το 2004 έβαλε υποψηφιότητα ως βουλευτής στη Β' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν εξελέγη.

Το αποτέλεσμα είναι να θεωρείται έκτοτε «μαύρο πανί» για τον κόσμο της ΑΕΚ και να οδηγηθεί στη απομόνωση και το περιθώριο. Εξ ου και το προσωνύμιο «Ιωάννης ο Γκρεμιστής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider