Σε ανανέωση της συνεργασίας της με την Alpha Bank για τα επόμενα επτά χρόνια, προχώρησε η First Data, επισφραγίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας να στηρίξει την εξέλιξη των τραπεζικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Εν μέσω ισχυρών προκλήσεων για την ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια του 2015, η First Data ενίσχυσε τη θέση της στην αγορά, διασφαλίζοντας ότι κάθε πελάτης είχε την πλήρη υποστήριξη της εταιρείας. «Η απρόσκοπτη και επιτυχής παροχή υπηρεσιών στους πελάτες μας, παρά τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες ηλεκτρονικών συναλλαγών, Contact Center και Card personalization, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη των υφισταμένων πελατών μας και παρακίνησε νέους πελάτες να απευθυνθούν στη First Data για την υποστήριξη των λειτουργικών τους αναγκών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ανανέωση της σύμβασης της First Data με την Alpha Bank συνέβαλαν, κατά κύριο λόγο, η μακρόχρονη υποστήριξη της τράπεζας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του επιχειρησιακού της σχεδιασμού και η αποτελεσματική στήριξη των Πελατών σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εντός του τρέχοντος έτους, όπως η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Οι υπηρεσίες που παρέχει η First Data στην Alpha Bank περιλαμβάνουν έκδοση και διαχείριση καρτών, τηλεφωνική εξυπηρέτηση, προσωποποίηση καρτών, καθώς και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η ασφάλεια των συναλλαγών και η προστασία μέσω SMS Alerts.

Ο Σπύρος Φιλάρετος, Γενικός Διευθυντής και Chief Operating Officer (COO) της Alpha Bank, δήλωσε: «Καθημερινό μας μέλημα στην Alpha Bank αποτελεί η συνεχής ποιοτική και ποσοτική βελτίωση του επιπέδου των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, καθώς και η σύγχρονη και υπεύθυνη αντιμετώπιση των ταχέως εξελισσομένων αναγκών των Πελατών μας. Η First Data Hellas είναι ένας έμπιστος συνεργάτης που μας προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επίτευξη των στόχων μας».

Από πλευράς του ο Espen Tranoy, Managing Director της First Data στη Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Η σημαντική αυτή ανανέωση της συνεργασίας με την Alpha Bank, είναι αποτέλεσμα της εκατέρωθεν αφοσίωσης στη συνεργασία μας και απόδειξη ότι η καινοτομία της First Data συνεχίζει να παράγει αξία για την Alpha Bank. Επιπλέον, η ανανέωση της συνεργασίας μας αναδεικνύει τη δέσμευση της ελληνικής ομάδας της First Data και την ικανότητά της να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, οι οποίες βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τη δημιουργία μίας ισχυρής εταιρικής σχέσης. Η Alpha Bank είναι σαφώς ένας σπουδαίος Πελάτης και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε αυτή τη συνεργασία να εξελίσσεται, ενώ ταυτόχρονα ευελπιστούμε στη συνέχιση της μακράς και επιτυχημένης σχέσης μας με την Alpha Bank».