Μέσα στο Νοέμβριο η εθελούσια της Εθνικής Τράπεζας – Πλαφόν στα 150.000 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέσα στο Νοέμβριο η εθελούσια της Εθνικής Τράπεζας – Πλαφόν στα 150.000 ευρώ
Θα είναι το τελευταίο πρόγραμμα μαζικής εθελούσιας της τράπεζας

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το εν λόγω πρόγραμμα θα απευθύνεται ως επί το πλείστον σε εργαζομένους ηλικίας άνω των 50 ετών, ενώ το βασικό πλαφόν αποζημίωσης θα ανέρχεται στις 150.000 ευρώ. Εντούτοις, θα προβλέπονται και επιπλέον μπόνους σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, ώστε να κάνουν την αποχώρηση ακόμα πιο δελεαστική.

Παράλληλα, πέρα από το «βασικό πακέτο» των οικονομικών κινήτρων, το πρόγραμμα της Εθνικής θα περιλαμβάνει και μια σειρά από επιπλέον διευκολύνσεις και επιλογές, μεταξύ των οποίων μακροχρόνιες άδειες μετ’ αποδοχών τύπου “sabbatical” καθώς και πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών για εκείνους που ηλικιακά είναι κοντά στη σύνταξη.

Στόχος της τράπεζας είναι να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ανάμεσα στους εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, με απώτερο σκοπό να μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 1.000 άτομα.

Η τελευταία μαζική εθελούσια

Παράλληλα με την ανακοίνωση του προγράμματος, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να ξεκαθαρίσει στους εργαζόμενους ότι πρόκειται κυριολεκτικά για τελευταία ευκαιρία. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη, τόσο μαζική αλλά και τόσο γενναιόδωρη –στους όρους και τα χρήματα- εθελούσια έξοδος. Αντίθετα, από εδώ και πέρα, τα όποια προγράμματα θα υπάρξουν στο μέλλον θα είναι στοχευμένα σε σαφώς μικρότερο αριθμό εργαζομένων και με σαφώς λιγότερο ευνοϊκούς όρους.

Καρότο και μαστίγιο

Πέρα από τα παραπάνω, η τράπεζα παράλληλα με την εθελούσια αναμένεται να ανακοινώσει και μια σειρά από «αντικίνητρα», ούτως ώστε να πεισθούν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στο οργανόγραμμα, με κατάργηση μεγάλου αριθμού θέσεων που μέχρι στιγμής μένουν κενές, αλλά και η περαιτέρω μείωση του δικτύου των καταστημάτων. Έτσι, θα γίνει ξεκάθαρο ότι όποιοι δεν πάρουν την εθελούσια δεν θα έχουν ούτε τις ίδιες ευκαιρίες ανέλιξης ούτε και τις ίδιες θέσεις εργασίας σε σχέση με το παρελθόν.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider