Eurobank Equities: Ενθαρρυντικά σημάδια για τις ελληνικές τράπεζες – Σύσταση και τιμές στόχοι

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Ενθαρρυντικά σημάδια για τις ελληνικές τράπεζες – Σύσταση και τιμές στόχοι
Σε γενικές γραμμές το δεύτερο τρίμηνο ήταν ένα κερδοφόρο τρίμηνο, με τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα να εμφανίζουν βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο – πρώτο – τρίμηνο του έτους.

Για «ενθαρρυντικά σημάδια» από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα κάνει λόγο η Eurobank Equities, σε ειδικό report για τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως διαπιστώνει η χρηματιστηριακή, αποτιμώντας τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο, τα έσοδα απέδειξαν ότι έχουν «αντοχές», ενώ και οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια ήταν τελικά χαμηλότερες. Σε γενικές γραμμές, το δεύτερο τρίμηνο ήταν ένα κερδοφόρο τρίμηνο, με τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα να εμφανίζουν βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο – πρώτο – τρίμηνο του έτους.

Τα τρία ενθαρρυντικά «σινιάλα»

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, τρία είναι τα ενθαρρυντικά σημάδια που προκύπτουν από τα οικονομικά μεγέθη των τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

  1. Τα έσοδα απέδειξαν ότι έχουν «αντοχές», καθώς παρέμειναν αμετάβλητα σε τριμηνιαία βάση και παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες του δευτέρου τριμήνου. Υπενθυμίζεται εδώ ότι για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η ελληνική οικονομία βυθίστηκε σε ύφεση ρεκόρ 15,2%.
  2. Οι κίνδυνοι που συνδέονται με το «πάγωμα» καταβολής δόσεων δανείων είναι διαχειρίσιμοι για τις ελληνικές τράπεζες.
  3. Τα σχέδια των τραπεζών για τη μείωση του όγκου των κόκκινων δανείων που φέρουν στα χαρτοφυλάκιά τους, συνεχίζονται, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2021.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, προσεχώς οι αποτιμήσεις των μετοχών των ελληνικών τραπεζών θα ανακάμψουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να «κλείσει» το χάσμα που εντοπίζεται συγκριτικά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Ωστόσο είναι αβέβαιο ακόμη πότε θα συμβεί αυτό.

Συστάσεις και τιμές στόχοι

Η Eurobank Equities δίνει:

Σύσταση buy (αγορά) για την Alpha Bank και τιμή στόχο τα 0,88 ευρώ

Σύσταση buy (αγορά) για την Εθνική Τράπεζα και τιμή στόχο τα 1,92 ευρώ

Σύσταση hold (διακράτηση) για την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή στόχο τα 1,47 ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider