Alpha Bank: Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του Galaxy

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του Galaxy
Στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται οι Cerberus, PIMCO, Bain Capital, Apollo και Centerbridge.

Σε διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον 5 αμερικανικά επενδυτικά funds σε μία προσπάθεια να απαλλαγεί από χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις περιλαμβάνουν αρκετά επενδυτικά κεφάλαια, μεταξύ των οποίων οι Cerberus και PIMCO, Bain Capital, Apollo και Centerbridge και όπως αναφέρεται αφορούν στο χαρτοφυλάκιο Galaxy, το οποίο αποτελείται από δάνεια λιανικής αξίας 7,6 δισ. ευρώ και δάνεια προς επιχειρήσεις ύψους 3 δισ. ευρώ. Παράληλλα, άλλες πηγές τόνιζουν πως η τράπεζα θα μπορούσε να εξασφαλίσει έως 500 εκατ. ευρώ από την πώληση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν προχωρήσει η πώληση, θα είναι η πιο σημαντική προσπάθεια ελληνικής τράπεζας να εξυγιάνει τον ισολογισμό της από τότε που ξέσπασε η κρίση του νέου κορονοϊού, η οποία ανάγκασε τα πιστωτικά ιδρύματα να βάλουν φρένο στα σχέδιά τους.

Εάν αποδειχθεί επιτυχής, θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή στις προσπάθειες των τραπεζών να μειώσουν αισθητά το βάρος των κόκκινων δανείων.

Πώληση της πλατφόρμας Cepal

Σε αυτή τη φάση η Alpha Bank προχωρά με την πώληση της πλατφόρμας εξυπηρέτησης δανείων Cepal, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2020, αλλά πάγωσε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, η τράπεζα έχει καλέσει τους ενδιαφέρομενους να υποβάλλουν προκαταρκτικές προσφορές έως τις 29 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του Reuters, στα σχέδια της Alpha Bank είναι η ένταξη στο σχέδιο Ηρακλής. Ενώ, και η Εθνική Τράπεζα είναι πιθανό να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για την πώληση του χαρτοφυλακίου της Frontier, την ώρα που η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζει δύο τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ, ανέφεραν οι πηγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider