Με μεγάλη «προίκα» ο Καλαντώνης στην FPS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μεγάλη «προίκα» ο Καλαντώνης στην FPS
Θα διαχειρίζεται «με το καλημέρα» και τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια άλλων τραπεζών

Με μια ιδιαίτερα μεγάλη «προίκα» σε κόκκινα δάνεια ξεκινά η λειτουργία της FPS δίνοντας στον νέο της εκτελεστικό πρόεδρο κ. Θεόδωρο Καλαντώνη πλειάδα επιλογών και δυνατοτήτων.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, πέρα από τα τιτλοποιημένα δάνεια της Eurobank (Pillar και Cairo), άμεσα θα ξεκινήσει να διαχειρίζεται ως servicer και δάνεια άλλων τραπεζών. Το πρώτο από αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr είναι το Ιcon της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο και πουλήθηκε στη Bain Capital. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η FPS θα αναλάβει τη διαχείριση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, το οποίο θα έρθει να προστεθεί στην υπάρχουσα δεξαμενή δανείων. Επιπλέον, με δεδομένο ότι η Fortress, βασικός μέτοχος της doValue, στην οποία ανήκει το 80% της FPS είναι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στην απόκτηση του χαρτοφυλακίου Neptune της Alpha Bank, εφόσον ολοκληρωθεί η συναλλαγή, είναι δεδομένο ότι η διαχείρισή του θα ανατεθεί στην FPS.

Συνέργειες και οφέλη

Έτσι, «με το καλημέρα» η FPS θα βρεθεί να διαχειρίζεται τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια που θα «αγγίζουν» τα 13 δισ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα κόκκινα δάνεια της Eurobank που θα εξυπηρετεί χωρίς αυτά να έχουν τιτλοποιηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίζει αφενός σημαντικές οικονομίες κλίμακος και αφετέρου μεγάλες συνέργειες για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους. Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, το γεγονός ότι πλέον θα διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια τριών διαφορετικών τραπεζών της δίνει σαφώς μεγαλύτερη ευελιξία έναντι δανειοληπτών με υποχρεώσεις σε περισσότερα από ένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Έτσι, αποκτά ηγετικό ρόλο σε πλήθος περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων αλλά και κοινοπρακτικών εκδόσεων που υπό άλλες συνθήκες κόλλαγαν σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

Παράλληλα, μεσοπρόθεσμος στόχος της FPS είναι και η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων που θα αποκτήσει καθώς σχεδιάζει να επενδύσει τόσο για τη διάθεσή τους όσο και για την αναβάθμισή τους αλλά και για το property management που πλέον θεωρείται βασική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider