Καραβίας για κόκκινα δάνεια: Η Eurobank πέρασε μπροστά από τον ανταγωνισμό, στόχος τώρα οι χορηγήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραβίας για κόκκινα δάνεια: Η Eurobank πέρασε μπροστά από τον ανταγωνισμό, στόχος τώρα οι χορηγήσεις
«Είμαστε τώρα σε θέση να εστιάσουμε στη χρηματοδότηση της οικονομίας», δεσμεύθηκε ο Φωκίων Καραβίας.

Την εκτίμηση ότι «η Eurobank πέρασε μπροστά από τον ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά τον στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων», μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη doValue, εκφράζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Reuters, η Eurobank στρέφεται πλέον στην τόνωση του δανεισμού.

Διαβάστε επίσης:

Με δείκτη NPEs στο 15,6%, με 60% κάλυψη, η Eurobank «ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά», υποστηρίζει ο κ. Καραβίας, ενώ υπενθυμίζει ότι ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφωνόταν στο 31,1% τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Είμαστε τώρα σε θέση να εστιάσουμε στη χρηματοδότηση της οικονομίας», δεσμεύθηκε ο κ. Καραβίας για να επισημάνει πως «έχουμε ήδη επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο δανεισμού των επιχειρήσεων πάνω από 1 δισ. ευρώ το 2020. Περιμένουμε συνολική αύξηση άνω των 2 δισ. ευρώ για το σύνολο της χρονιάς».

Ο Φωκίων Καραβίας εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί περισσότερο από τις προσδοκίες το 2021, καλύπτοντας τις περισσότερες ή ακόμα και το σύνολο των απωλειών της φετινής χρονιάς, για την οποία η κεντρική τράπεζα στο βασικό σενάριο προβλέπει ύφεση γύρω στο 6%.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ και η επερχόμενη στήριξη της ΕΕ με κάνουν αισιόδοξο», τονίζει ο κ. Καραβίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider