Βιώσιμες επενδύσεις 200 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Deutsche Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιώσιμες επενδύσεις 200 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Deutsche Bank
Φιλόδοξους στόχους από την Deutsche Bank έως το 2025.

Σε βιώσιμες χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις ύψους 200 δισ. ευρώ σκοπεύει να προχωρήσει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank έως το 2025, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη για μετάβαση σε μια (συμφωνημένη) οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Τα κεφάλαια θα αφορούν σε δάνεια που παρέχονται από την τράπεζα, ομόλογα που τοποθετούνται για λογαριασμό των πελατών της και περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η ιδιωτική τράπεζά της. Δεν περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται ο οργανισμός DWS, όπως διευκρίνισε πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση.

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι θα βασίσει τον ορισμό των βιώσιμων δραστηριοτήτων σε ένα προγραμματισμένο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστό ως αειφόρο χρηματοοικονομική ταξινόμηση ή θα χρησιμοποιήσει τα δικά της «διαφανή κριτήρια».

Στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύει να υποβάλλει ετησίως έκθεση σχετικά με την πρόοδό της ενώ δεσμεύθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ορισμό της βιώσιμης χρηματοδότησης έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στη διαμόρφωση της παγκόσμιας αλλαγής σε μια βιώσιμη, κλιματικά ουδέτερη και κοινωνική οικονομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing, χαρακτηρίζοντας τον στόχο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ «φιλόδοξο» σε σχέση με αυτούς των αντιπάλων του.

Χώρες στην Ευρώπη και αλλού προσπαθούν επίσης να διασφαλίσουν ότι οι βιώσιμες επενδύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδίων οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία COVID-19.

Με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider