Alpha Bank: Παίρνει μέτρα για τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Παίρνει μέτρα για τον κορονοϊό
Μια σειρά από μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά και την προστασία της τράπεζας υιοθετεί η Alpha Bank.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η μη προσέλευση στο χώρο εργασίας για ευπαθείς ομάδες, η εναλλαγή των στελεχών των καταστημάτων και η εργασία από το σπίτι για μεγάλο μέρος του προσωπικού των κεντρικών υπηρεσιών

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε εσωτερική επικοινωνία της τράπεζας, σε συνέχεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας και με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού 2019-nCoV και την προστασία της υγείας του Προσωπικού μας και των οικογενειών τους, αποφασίστηκε άμεσα η υιοθέτηση των ακόλουθων μέτρων, με εφαρμογή από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020:

Α) Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις κάτωθι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού:

• έγκυες,

• άνω των 60 ετών

• πάσχοντες από ενεργό νεοπλασία ή αιματολογικό νεοπλασματικό νόσημα ή λαμβάνουν χημειοθεραπεία

• μεταμοσχευθέντες

• εργαζόμενοι που λαμβάνουν για οποιοδήποτε χρόνιο νόσημα ανοσοκατασταλτική φαρμακευτική αγωγή, και

• ασθενείς - πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

καλούνται να μην προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους και να εργάζονται, όπου αυτό είναι εφικτό, από την κατοικία τους.

Β) Με γνώμονα την προστασία του προσωπικού των Καταστημάτων αλλά και την διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας του Δικτύου, τα στελέχη των Καταστημάτων θα εναλλάσσονται ανά δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα το 50% του προσωπικού θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του Καταστήματος, ενώ το υπόλοιπο 50% θα παραμένει στο σπίτι του. Επιπλέον όσον αφορά την είσοδο των πελατών στο Κατάστημα έχει οριστεί μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα εξυπηρετούμενων πελατών ανά Κατάστημα, ανάλογα με το εμβαδόν του κάθε καταστήματος.

Γ) Όσον αφορά στο Προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών, με ευθύνη των Διευθυντών, επιλέγεται κατ’ ελάχιστον το 25% της Δύναμης κάθε Μονάδας για να εργαστεί από το σπίτι.

Εφόσον κριθεί εφικτή η εργασία από το σπίτι μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων, χωρίς τη δημιουργία λειτουργικού κινδύνου, το ποσοστό τηλεργασίας μπορεί να ξεπεράσει το 50% ή - σε περίπτωση ολιγομελών Μονάδων - ακόμη και το σύνολο του προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες προσβάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider