Στα 24,7 εκατ. το τίμημα της Praxia - Τι περιλαμβάνει το deal με τη Viva

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 24,7 εκατ. το τίμημα της Praxia - Τι περιλαμβάνει το deal με τη Viva
Η Viva δέχθηκε να αναλάβει όλα τα λειτουργικά έξοδα της Praxia μέχρι την έγκριση της συναλλαγής από τον SSM, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr.

Οι υπογραφές ανάμεσα στον Bob Diamond της Atlas Merchant Capital και τον Χάρη Καρώνη της Viva Wallet «έπεσαν» με τη Viva να καταβάλλει αρχικά 15,7 εκατ. ευρώ για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και επιπλέον 9 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr.

Το σύνολο του τιμήματος διατηρείται σε δεσμευμένο λογαριασμό ειδικού σκοπού (escrow account), σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οι δύο πλευρές υπογράφουν συμφωνία αγοράς και πώλησης (SPA) και εξέδωσαν ανακοινώσεις εκατέρωθεν.

Ανακοίνωση εξέδωσε προ ολίγου η Praxia Bank:

«Η Praxiabank ανακοινώνει ότι η Atlas Merchant Capital, 100% μέτοχος της Τράπεζας, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του συνόλου των μετοχών της στην Viva Wallet Holdings. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Η UBS Europe SE ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Praxiabank και της Atlas Merchant Capital.»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Viva Wallet:

H VIVA WALLET HOLDINGS ανακοινώνει τη συμφωνία με την ATLAS MERCHANT CAPITAL για την απόκτηση του 100% των μετοχών της PRAXIA BANK. Η μεταβίβαση των

μετοχών τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Round C) της Viva Wallet, και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

Ο κ. Καρώνης έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

viva

Μέχρι το μεσημέρι, οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν σκληρά και «όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά», όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών. Σημειώνεται ότι το deal δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς από τη μία ο αγοραστής πρέπει να δεσμεύει τα κεφάλαια της κεφαλαιακής ενίσχυσης ως τις 31 Ιανουαρίου ενώ η άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος θα δοθεί σε δεύτερο χρόνο. Στο διάστημα που μεσολαβεί, τα λειτουργικά έξοδα της Praxia «τρέχουν» και η Viva δέχθηκε να αναλάβει όλα τα λειτουργικά έξοδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Πηγές της Viva αναφέρουν ότι στόχος της εταιρείας δεν ήταν να κλείσει μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια καλή συμφωνία, και εφόσον βρισκόταν κοινός τόπος με τον Bob Diamond οι δύο πλευρές θα υπέγραφαν SLA.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το insider. gr είχε αναφέρει πως εντός αυτής της εβδομάδας θα πρέπει να μπουν οι υπογραφές ανάμεσα στον μεγαλοεπενδυτή της Praxia και τον αγοραστή και να έχει δεσμευτεί το ποσό του deal, ενώ η εκταμίευση των χρημάτων μπορεί να γίνει και μετά την έγκριση των εποπτικών αρχών. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα συντάξει την εισήγησή της με βάση τον έλεγχο δέουσας επιμέλειας (due diligence) και θα την υποβάλει στον Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) στη Φρανκφούρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider