Eurobank: Κρίσιμη εβδομάδα για τη μετακίνηση 450 ατόμων στην FPS

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Κρίσιμη εβδομάδα για τη μετακίνηση 450 ατόμων στην FPS
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης τους προσωπικού και δόθηκε περιθώριο μίας εβδομάδας για την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Στην τελική ευθεία έχει μπει το σχέδιο της Eurobank για μεταφορά 450 ατόμων στην FPS, καθώς έως το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να υπογράψει το σύνολο των εργαζομένων της Eurobank που θα μετακινηθούν στον servicer.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν στο insider.gr ότι η ανταπόκριση του προσωπικού διαχείρισης κόκκινων δανείων στην πρόσκληση της Διοίκησης να αποχωρήσει από την τράπεζα και να επαναπροσληφθεί στην FPS ήταν θετική έως σήμερα. Επισημαίνουν, πάντως, ότι προς το παρόν έχουν κληθεί να υπογράψουν τα μεσαία και ανώτερα στελέχη και είναι κρίσιμο η ίδια ανταπόκριση να επιβεβαιωθεί και στις χαμηλότερες βαθμίδες της εν λόγω διεύθυνσης.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης της Διοίκησης της FPS, επικεφαλής της οποίας βρίσκεται ο Θοδωρής Καλαντώνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας που προΐσταται της διαχείρισης NPEs (Troubled Assets Group) της Eurobank και θα αναλάβει ρόλο Εκτελεστικού Διευθυντή στην FPS, καθώς και ο Τάσος Πανούσης που διατελεί CEO της FPS.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δόθηκε στους εργαζομένους η νέα σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν, η οποία περιλαμβάνει τους όρους μεταγραφής τους στην FPS. Οι εργαζόμενοι έχουν περιθώριο μίας εβδομάδας να υπογράψουν τη σύμβαση, η οποία ουσιαστικά προβλέπει και την παραίτησή τους από τη Eurobank. Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, τα κίνητρα που προσφέρει η τράπεζα περιλαμβάνουν την εφάπαξ καταβολή 10 μεικτών μισθών ως bonus και πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στη νέα εταιρεία, μεταξύ άλλων.

Η ανησυχία, όσο το πρόγραμμα μεταγραφής μεταφέρεται στις χαμηλότερες ιεραρχικά βαθμίδες είναι ότι το κίνητρο των 10 μεικτών μισθών κυμαίνεται στα επίπεδα της τελευταίας εθελούσιας που υλοποιήθηκε -και ίσως σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, και αυτό ίσως να προκαλέσει κάποια δυσαρέσκεια μεταξύ των εργαζομένων που καλούνται να εγκαταλείψουν την τράπεζα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην FPS έχει προετοιμαστεί για το προσωπικό σύστημα κινήτρων παραγωγικότητας προκειμένου να ενισχύσουν το εισόδημά τους ανάλογα με την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων -κάτι που δεν μπορούσε να εφαρμοστεί στην τράπεζα.

Ταυτόχρονα, για όσους αρνηθούν μια θέση στον servicer, οι επιλογές είναι περιορισμένες, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις σήμερα στο δίκτυο της Eurobank είναι περίπου 15 και όλες σε απομακρυσμένα καταστήματα (εκτός της Αττικής).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider