Bloomberg: Ξεκινάει την πώληση κόκκινων δανείων 12 δισ. ευρώ η Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ξεκινάει την πώληση κόκκινων δανείων 12 δισ. ευρώ η Alpha Bank
Στόχος της Alpha Bank είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος τιτλοποιήσεων, γνωστό και ως project Galaxy, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά τα σχέδια και τα επόμενα βήματα της τράπεζας.

«Μπρος» βάζει τις διαδικασίες για την πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ η Alpha Bank.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα έχει ήδη προχωρήσει τα πρώτα βήματα του σχεδίου δραστικής μείωσης των κόκκινων δανείων που φέρει στα χαρτοφυλάκιά της.

H Alpha Bank έχει ήδη αποστείλει στους πιθανούς ενδιαφερόμενους – επενδυτές τα σχέδιά της αναλυτικά, τα οποία στηρίζονται στην πώληση κόκκινων δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ.

Τα σχέδια της Alpha Bank

Στόχος της Alpha Bank είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος τιτλοποιήσεων, γνωστό και ως project Galaxy, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζονται η τράπεζα επιδιώκει μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της σε ποσοστό μικρότερο από το 10% του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων έως τα τέλη του 2022, από 44% τον Σεπτέμβριο.

Η Αlpha Bank σχεδιάζει να ζητήσει εγγυήσεις έως και 3,7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του «Σχεδίου Ηρακλής», ενώ έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για την πώληση χρεογράφων Tier 2 έως και 900 εκατ. ευρώ μέχρι το 2022, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider