Ζαββός στο Bloomberg: Μεγάλες διεθνείς τράπεζες είναι έτοιμες να επενδύσουν στον «Ηρακλή»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαββός στο Bloomberg: Μεγάλες διεθνείς τράπεζες είναι έτοιμες να επενδύσουν στον «Ηρακλή»
Οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία τον «Ηρακλή», δηλώνει μιλώντας στο Bloomberg o υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τις τράπεζες, Γιώργος Ζαββός.

Τη βεβαιότητα πως μεγάλες, διεθνείς τράπεζες σχεδιάζουν να επενδύσουν στον «Ηρακλή», με στόχο τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τις τράπεζες, Γιώργος Ζαββός.

Μιλώντας στο Bloomberg, o κ. Ζαββός αποκάλυψε πως «οι επενδυτές μας ενημέρωσαν, στο περιθώριο των εργασιών της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, πως θα επενδύσουν στον ‘Ηρακλή’», ενώ εξήγησε πως, μεταξύ των επενδυτών με τους οποίους συνομίλησε, ήταν κορυφαία στελέχη των BlackRock, Deutsche Bank, Credit Suisse, JP Morgan, HSBC.

«Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ενημέρωσαν την κυβέρνηση πως θα αξιοποιήσουν το σχέδιο ‘Ηρακλής’ για να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους», πρόσθεσε ο κ. Ζαββός, για να επισημάνει μάλιστα πως ο «Ηρακλής» μπορεί να βελτιώσει την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, μεθαύριο, Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, αναμένεται η «ετυμηγορία» της Standard and Poor’s για την αξιολόγηση της Ελλάδας.

Στις αρχές Οκτωβρίου η Κομισιόν άναψε το «πράσινο» φως για τον Ηρακλή, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με όλες τις λεπτομέρειες καταρτίζεται, με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

«Στους επόμενους 3-4 μήνες, θα επικεντρωθούμε στο πώς θα διασφαλίσουμε ότι ο ‘Ηρακλής’ θα δουλέψει», σημείωσε επίσης ο κ. Ζαββός, για να συμπληρώσει επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει φθηνότερο τον Ηρακλή, για να συμμετάσχουν οι επενδυτές.

«Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αλλάξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, καθώς πλέον θα λειτουργούν σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Ζαββός, ενώ υποστήριξε πως αμέσως μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο «Ηρακλής», το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα είναι το ίδιο.

«Το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής δευτερογενούς αγοράς για τα κόκκινα δάνεια», πρόσθεσε ο κ. Ζαββός για να σημειώσει πως «θα τακτοποιήσουμε με τρόπο διεξοδικό την ποιότητα των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider