Μεταγραφικός «πυρετός» στις τράπεζες: Στη Eurobank ο Αθ. Αθανασόπουλος

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεταγραφικός «πυρετός» στις τράπεζες: Στη Eurobank ο Αθ. Αθανασόπουλος
Στην Alpha Bank παραμένει ο αδερφός του, Θοδωρής Αθανασόπουλος, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Καθυστερήσεων Επιχειρήσεων.

Ακόμη μία πολύκροτη μεταγραφή ανακοινώθηκε σήμερα στον τραπεζικό κλάδο: ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος, μέχρι πρότινος επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου της Alpha Bank, αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής του Τομέα Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου της Eurobank.

Ο κ. Αθανασόπουλος αναλαμβάνει από σήμερα, 1η Οκτωβρίου, τα νέα του καθήκοντα στη Eurobank, αντικαθιστώντας τον αποχωρήσαντα Σπυρίδωνα Γκούμα. Κατέχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία σε επιχειρήσεις του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατέχοντας σημαντικές θέσεις στους τομείς της οργάνωσης, των πιστοδοτήσεων και του εσωτερικού ελέγχου.

«Η Διοίκηση της Τράπεζας ευχαριστεί τον κ. Σ. Γκούμα για τη συνεισφορά του στον Όμιλο Eurobank και εύχεται στον κ. Α. Αθανασόπουλο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στην Alpha Bank παραμένει ο αδερφός του, Θοδωρής Αθανασόπουλος, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Καθυστερήσεων Επιχειρήσεων, στέλεχος γνωστό στον τραπεζικό χώρο για τη διαχείριση των κοινοπρακτικών κόκκινων δανείων και τη συμμετοχή του στο NPL Forum.

Τους τελευταίους μήνες, η μεταγραφική δραστηριότητα στον κλάδο είναι ιδιαιτέρως έντονη, με υψηλόβαθμα στελέχη να μετακινούνται μεταξύ των συστημικών τραπεζών, αλλά και από τις μικρότερες στις μεγαλύτερες τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider